Cand.polit.: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 35: Linje 35:
* [[Margrethe Vestager]]
* [[Margrethe Vestager]]
* [[Niels Duedahl]]
* [[Niels Duedahl]]
Niels Bodelsen


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 14. mar. 2013, 00:09

Cand.polit. (candidatus/candidata politices) er betegnelsen for en person, der er indehaver af en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet.

Kandidater i økonomi fra andre danske universiteter betegnes cand.oecon. Kandidater fra Københavns Universitet har valgfrihed mellem de to titler (polit-titlen beholdt man her af historiske årsager). I modsætning til hvad der ofte antages, er der med cand.polit ikke nødvendigvis tale om en nationaløkonomisk kandidat, da man også kan skrive speciale og have valgfag inden for f.eks. finansiering. Studiet er i modsætning til de øvrige universitetsuddannelser i økonomi ikke inddelt i forskellige linjer, som f.eks. driftsøkonomi og nationaløkonomi, men tilbyder en bred vifte af valgfag inden for økonomi og statistik. Derudover er der også mulighed for at tage fag på Handelshøjskolen eller matematik-økonomi-studiet. Den engelske betegnelse for graden cand.polit. er Master of Science in Economics.

Studiet blev oprettet ved Københavns Universitet i 1848. Før august 1998 kaldtes det statsvidenskab – ej at forveksle med statskundskab.

Kendte danskere med titlen cand.polit.

Niels Bodelsen

Eksterne henvisninger