Mine kære Koner: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
{{ingen kilder}}
{{ingen kilder}}
'''''Mine kære koner''''' er en dansk film fra [[1943]], omhandlende den feterede teaterskuespiller George Bergmanns komplicerede privatliv, evigt omgivet af sine fire eks-koner. Filmen er skrevet af [[Børge Müller]] og instrueret af [[Johan Jacobsen]]. Den pigeglade skuespiller Bergmann spilles med vanlig fryd af [[Gunnar Lauring]], og blandt hans tidligere hustruer finder vi underskønne damer som Betty ([[Beatrice Bonnesen]]) og Louise ([[Karin Nellemose]]), mens den seneste udkårne er en ung opportunistisk aktør-aspirant ved navn Hanne Reimer ([[Ingeborg Brams]]) der læser hos mesteren selv blot for derved at kunne komme stjernen ("''navnet og positionen''") nær. [[Johannes Meyer]] og [[Maria Garland]] er det ambitiøse pigebarns bekymrede forældre. Det hele er en ganske vellykket og underholdende komedie fra, ubestrideligt dansk films absolutte guldalder, 1940'erne.
'''''Mine kære koner''''' er en dansk film fra [[1943]], omhandlende den feterede teaterskuespiller George Bergmanns komplicerede privatliv, evigt omgivet af sine fire eks-koner. Filmen er skrevet af [[Børge Müller]] og instrueret af [[Johan Jacobsen]]. Den pigeglade skuespiller og charmør Bergmann spilles med vanlig fryd af [[Gunnar Lauring]], og blandt hans tidligere hustruer finder vi underskønne damer som Betty ([[Beatrice Bonnesen]]) og Louise ([[Karin Nellemose]]), mens den seneste udkårne er en ung opportunistisk aktør-aspirant ved navn Hanne Reimer ([[Ingeborg Brams]]) der læser hos mesteren selv blot for derved at kunne komme stjernen ("''navnet og positionen''") nær. [[Johannes Meyer]] og [[Maria Garland]] er det ambitiøse pigebarns bekymrede forældre. Det hele er en ganske vellykket og underholdende komedie fra, ubestrideligt dansk films absolutte guldalder, 1940'erne.





Versionen fra 15. mar. 2013, 21:31

Mine kære koner er en dansk film fra 1943, omhandlende den feterede teaterskuespiller George Bergmanns komplicerede privatliv, evigt omgivet af sine fire eks-koner. Filmen er skrevet af Børge Müller og instrueret af Johan Jacobsen. Den pigeglade skuespiller og charmør Bergmann spilles med vanlig fryd af Gunnar Lauring, og blandt hans tidligere hustruer finder vi underskønne damer som Betty (Beatrice Bonnesen) og Louise (Karin Nellemose), mens den seneste udkårne er en ung opportunistisk aktør-aspirant ved navn Hanne Reimer (Ingeborg Brams) der læser hos mesteren selv blot for derved at kunne komme stjernen ("navnet og positionen") nær. Johannes Meyer og Maria Garland er det ambitiøse pigebarns bekymrede forældre. Det hele er en ganske vellykket og underholdende komedie fra, ubestrideligt dansk films absolutte guldalder, 1940'erne.


Medvirkende


  • Det Danske Filminstitut [1]


DanskSpire
Denne artikel om en dansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film