Englen i sort: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''''Englen i sort''''' er en dansk film fra [[1957]], et s/h noir drama, instrueret af [[Sven Methling]] og skrevet af [[Arvid Müller]] efter en roman af [[Erling Poulsen]]. Den skumle alfons Lennart Sommer ([[Poul Reichhardt]]) løslades fra fængslet, hvorefter han straks opsøger sin separerede kone Elise ([[Ingeborg Brams]]) for at få fingre i deres fælles barn, Sanne ([[Maria Petri]]). Men den nervøse Elise bryder sammen, og må indlægges på hospitalet hvor hun træffer den fortrinlige overlæge Arne Brandt ([[Emil Hass Christensen]]). Det uundgåelige må ske at disse to så forskellige modsætninger forelsker sig, til stor misfornøjelse for Lennart og hans elsker - ingen ringere end Brandts nuværende kone, den egoistiske Betina ([[Helle Virkner]]). Lumsk støber Betina en sidste nederdrægtig plan, for igen at at slippe af med Elise på en 'pæn måde' - endeligt og for evigt, håber hun. Majestætisk flot film optaget on-location i virkelige forstads villaer og indre-by lejligheder, ingen studie sets, en første gang og sjælden affære i dansk film på daværende tidspunkt.
'''''Englen i sort''''' er en dansk film fra [[1957]]. Et noir drama, instrueret af [[Sven Methling]] og skrevet af [[Arvid Müller]] efter en roman af [[Erling Poulsen]]. Den skumle alfons Lennart Sommer ([[Poul Reichhardt]]) løslades fra fængslet, hvorefter han straks opsøger sin separerede kone Elise ([[Ingeborg Brams]]) for at få fingre i deres fælles barn, Sanne ([[Maria Petri]]). Men den nervøse Elise bryder sammen, og må indlægges på hospitalet hvor hun træffer den fortrinlige overlæge Arne Brandt ([[Emil Hass Christensen]]). Det uundgåelige må ske at disse to så forskellige modsætninger forelsker sig, til stor misfornøjelse for Lennart og hans elsker - ingen ringere end Brandts nuværende kone, den egoistiske Betina ([[Helle Virkner]]). Lumsk støber Betina en sidste nederdrægtig plan, for igen at at slippe af med Elise på en 'pæn måde' - endeligt og for evigt, håber hun. Majestætisk flot film optaget i s/h on-location inde i virkelige forstads villaer og indre-by lejligheder, ingen studie sets, en første gang og sjælden affære i dansk film på daværende tidspunkt.





Versionen fra 16. mar. 2013, 22:31

Englen i sort er en dansk film fra 1957. Et noir drama, instrueret af Sven Methling og skrevet af Arvid Müller efter en roman af Erling Poulsen. Den skumle alfons Lennart Sommer (Poul Reichhardt) løslades fra fængslet, hvorefter han straks opsøger sin separerede kone Elise (Ingeborg Brams) for at få fingre i deres fælles barn, Sanne (Maria Petri). Men den nervøse Elise bryder sammen, og må indlægges på hospitalet hvor hun træffer den fortrinlige overlæge Arne Brandt (Emil Hass Christensen). Det uundgåelige må ske at disse to så forskellige modsætninger forelsker sig, til stor misfornøjelse for Lennart og hans elsker - ingen ringere end Brandts nuværende kone, den egoistiske Betina (Helle Virkner). Lumsk støber Betina en sidste nederdrægtig plan, for igen at at slippe af med Elise på en 'pæn måde' - endeligt og for evigt, håber hun. Majestætisk flot film optaget i s/h on-location inde i virkelige forstads villaer og indre-by lejligheder, ingen studie sets, en første gang og sjælden affære i dansk film på daværende tidspunkt.


Medvirkende


Eksterne henvisninger


DanskSpire
Denne artikel om en dansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film