Forskel mellem versioner af "Merete Pryds Helle"

Spring til navigation Spring til søgning
49 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
ingen ændringskommentar
 
==Liv==
Efter opvoksten i Charlottenlund med søsteren [[Jannie Helle]], studerede Merete Pryds Helle fra 1988 til 1990 på [[Forfatterskolen]], hvorefter hun i 1994 færdiggjorde en bachelor i [[litteraturvidenskab]] fra [[Københavns Universitet]], med specialisering i litteratur fra [[renæssancen]] og [[middelalderen]]<ref name=foredrag>[http://www.forfatterforedrag.dk/flx/foredragsholdere/merete-pryds-helle-foredrag-eget-forfatterskab/?gclid=COmf39nc9LUCFaR3cAodGw0A4g Merete Pryds Helle på Forfatterforedrag.dk, inkl. interview om Kære Mai.]</ref>.
 
Merete Pryds Helle er gift med digteren [[Morten Søndergaard]]. Sammen med hendes mand og to børn var hun bosat i [[Italien]] fra 1999 til 2007, først i [[Vinci]] og senere i [[Pietrasanta]]. Hendes mailkorrespondace med veninden Mai under opholdet i Italien udgør brevromanen ''Kære Mai''. Ved sin hjemkomst til [[København]] blev Pryds Helle ansat som underviser ved Forfatterskolen, og modtog desuden legatboligen Bakkehuset, hvor hun boede med sin familie indtil 2012.
 
Merete Pryds Helle har deltaget i kurser i [[nærorientalsk arkæologi]] på [[Københavns Universitet]], samt i en udgravning ved Shkarat Msaied i Jordan. Oplevelsen dannede udgangspunktet for romanen ''Hej Menneske''[http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/339844:Kultur--Naar-arkaeologi-og-litteratur-moeder-hinanden Anmeldelse af ''Hej Menneske'' i Kristelig Dagblad.].
<ref name=msaied>[http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/339844:Kultur--Naar-arkaeologi-og-litteratur-moeder-hinanden Anmeldelse af ''Hej Menneske'' i Kristelig Dagblad.]</ref>.
 
==Værk==
Anonym bruger

Navigationsmenu