Sandrew Metronome: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m Tilføjet Kategori:Schibsted (med hotcat)
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 6 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q2033202
Linje 13: Linje 13:
[[Kategori:Filmselskaber]]
[[Kategori:Filmselskaber]]
[[Kategori:Schibsted]]
[[Kategori:Schibsted]]

[[de:Sandrew Metronome]]
[[en:Sandrew Metronome]]
[[fi:Sandrew Metronome]]
[[fr:Sandrew Metronome]]
[[no:Sandrew Metronome]]
[[sv:Sandrew Metronome]]

Versionen fra 21. mar. 2013, 01:57

Sandrew Metronome er et svensk filmdistributionsselskab, der blev grundlagt i 1996 ved en fusion af danske Metronome og svenske Sandrews.

Sandrews blev grundlagt af Anders Sandrew (1885 – 1957) i 1920'erne. Virksomheden blev efter stifterens død overtaget af en stiftelse og Schibsted med hver 50 procent, men er i dag et fuldt ejet datterselskab i Schibsted-koncernen. Frem til 2006 drev selskabet også biografer i Finland og Danmark; Dagmar Teatret og Kinopalæet, der begge blev solgt til Nordisk Film. Siden har man koncentreret om filmdistribution og varetager bl.a. distributionen af Focus Features og Warner Bros.' film i Skandinavien. I November 2010 blev det besluttet ikke at forlænge distributionsaftalen med Warner Bros hvilket betyder at selskabets afdeling for biografdistribution vil blive nedlagt i løbet af 2011, mens videodistributionen fortsætter med produktion og salg af titler fra bagkataloget.

I 2011 overtager Nordisk Film rettighederne til en masse af Sandrew Metronome film bl.a. Min søsters børn og 3000 andre titler

Eksterne henvisninger