Bahamas' flag: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 50 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q103447
m →‎Ekstern henvisning: +kat ved brug af AWB
Linje 20: Linje 20:
{{Nordamerikanske flag}}
{{Nordamerikanske flag}}
{{-}}
{{-}}

{{flagstub}}
{{Commonscat|Flags of the Bahamas}}
{{Commonscat|Flags of the Bahamas}}


[[Kategori:Flag fra Nordamerika]]
[[Kategori:Flag fra Nordamerika]]
[[Kategori:Bahamas|Flag]]
[[Kategori:Bahamas|Flag]]
[[Kategori:Nationale flag]]


{{flagstub}}

Versionen fra 22. mar. 2013, 21:53

Bahamas' nationalflag. Flagets størrelsesforhold: 1:2
Bahamas' orlogsflag. Flagets størrelsesforhold: 1:2
Bahamas' handelsflag. Flagets størrelsesforhold: 1:2

Bahamas' flag blev taget i brug 12. juli 1973. Den sorte trekant på venstre side representerer fællesskabet mellem Bahamas' 300 000 indbyggere, som hovedsageligt nedstammer fra Afrika. De blå bånd øverst og nederst på flaget representerer Atlanterhavet og det Karibiske hav. Den gule stribe representerer landet mellem havene, Bahamas sandfylte strande.

Øvrige flag

Bahamas har et flagsystem efter britisk mønster, men med nationale særtræk. Orlogsflaget er en white ensign, det vil sige hvidt med et rødt kors og med nationalflaget i kantonen. Et tilsvarende flag, men med blåt kors på den hvide dug føres af søforsvarets reserveskibe. Koffardiflaget kan kaldes en red ensign, siden flagdugen er rød, men har det usædvanlige træk, at flagdugen er delt i fire af et hvidt kors, igen med nationalflaget i feltet øverst ved stangen. Ingen anden red ensign er udformet på denne måde. Koffardiflaget med split føres som gøs af handelsflåden.

Statsministeren fører sit eget flag baseret på nationalflaget, men med et scepter i flagets frie ende. Andre ministre har rigsvåbenet i en hvid skive i flagets frie ende.

Generalguvernøren fører et blåt flag med det kongelige heraldiske mærke: en krone med en løve over og med landets navn indskrevet på et bånd under. Dette følger mønsteret for generalguvernørers flag i de lande, som deler statsoverhoved med Storbritannien.

Litteratur

  • Album des pavillons nationaux et des marques distinctives. National flags and distinctive markings, Service hydrographique et océanographique de la marine, Brest, 2000
  • Whitney Smith: «Bahamian Symbols, the First Five Centuries», The Flag Bulletin, XV:2-3, 1972

Ekstern henvisning




FlagSpire
Denne artikel om flag eller vexillologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.