Lufthavnsterminal: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
MerlIwBot (diskussion | bidrag)
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 19 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q849706
Linje 21: Linje 21:
[[Kategori:Lufthavnes indretning]]
[[Kategori:Lufthavnes indretning]]


[[bg:Летищен терминал]]
[[cs:Letištní terminál]]
[[de:Flughafenterminal]]
[[el:Σταθμός αερολιμένα]]
[[en:Airport terminal]]
[[eo:Flugstacio]]
[[es:Terminal aeroportuaria]]
[[fr:Terminal aéroportuaire]]
[[id:Terminal bandar udara]]
[[it:Terminal aeroportuale]]
[[ja:空港ターミナルビル]]
[[ko:공항 터미널]]
[[nl:Terminal (vliegveld)]]
[[pl:Terminal pasażerski]]
[[pt:Aeródromo#Conceitos]]
[[pt:Aeródromo#Conceitos]]
[[ru:Аэровокзал]]
[[simple:Airport terminal]]
[[sk:Letiskový terminál]]
[[tr:Havalimanı terminali]]
[[zh:航站楼]]

Versionen fra 24. mar. 2013, 01:53

Check-in skranker i London Heathrow Airport, Terminal 5. (foto: Adam Brookes)
Luftfoto af terminalbygninger i London Heathrow Airport. (foto: Panhard)

En lufthavnsterminal er en bygning i lufthavne der indeholder de faciliteter der skal til for at passagerer kan flyttes fra landstransport til adgangen til om bord- og afstigningen af et fly.

Indenfor i terminalen har passagererne mulighed for køb af billetter, aflevere bagage, og gå gennem sikkerhedskontrollen. De gange der giver adgang til flyet (via gates) kaldes typisk concourses. Imidlertid bliver udtrykkene "terminal" og "concourse" brugt i flæng, afhængigt af konfigurationen af lufthavnen.

Design

På grund af den øgede trafik indenfor passagerflyvninger, blev mange terminaler bygget i 1930'erne og 40'erne, og de blev som oftest bygget i Art deco stil, som var meget populær i arkitektturen på denne tid. Et kendt eksempel på dette, er Houston Municipal Airport Terminal, som er den første terminal beregnet for passagerflyvninger til og fra Houston. Tidligere lufthavnsterminaler havde som oftest direkte adgang ud til flyens standpladser, og passagerene gik enten selv eller blev transporteret med bus hen til flyet. Dette design er stadigvæk udbredt blandt mindre lufthavne, ligesom det kan findes i mange større lufthavne hvor man har specielle busgates. Blandt andet fragtes passagererne i Københavns Lufthavn oftest med bus ud til flyet, når der er udenrigsafgange med mindre flytyper der har standplads et stykke væk fra terminalbygningen, og i Terminal 1 (Indenrigsterminalen) foregår alt adgang til og fra flyene for egen kraft, via direkte adgang fra gates til asfalten på flyens standplads.

Typisk design sf en lufthavnsterminal, med afgangsområdet (øverste del af tegning) og ankomstområdet. 1. Venteområde, lounge og butikker. 2. Gates og jet bridges. 3. Security. 4 Baggage Check-in. 5. Baggage karrusel

Litteratur

  • Mihály Kubinszky: Bahnhöfe Europas. Ihre Geschichte, Kunst und Technik. Franckh'sche Verlagshandlung, Stuttgart 1969, ASIN B0000BS5X0 (tysk)

Eksterne henvisninger


ArkitekturSpire
Denne arkitekturartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.