Råvare: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m små ret.
Linje 1: Linje 1:
En '''råvare''' er en uforædlet [[vare]] som udvindes af [[natur]]ens [[råstof]]fer. Til råvarer medregnes bl.a. [[træ (materiale)|træ]], [[malm]], [[uld]] og [[rågummi]]. En industri som udvinder råvarer, men som ikke forædler dem kaldes en råvareindustri. Råvarer kan handles på en råvare[[børs]]. Verdens største råvarebørs er [[Chicago Board of Trade]], hvor der bl.a. handles råvarer som [[majs]], [[hvede]] og [[soja]].
En '''råvare''' er en uforædlet [[vare]] som udvindes af [[natur]]ens [[råstof]]fer. Til råvarer medregnes bl.a. [[træ (materiale)|træ]], [[malm]], [[uld]] og [[rågummi]]. En industri som udvinder råvarer, men som ikke forædler dem kaldes en råvareindustri. En handlet råvare kaldes en [[handelsvare]] og kan handles på en råvare[[børs]]. Verdens største råvarebørs er [[Chicago Board of Trade]], hvor der bl.a. handles råvarer som [[majs]], [[hvede]] og [[soja]].


== Eksterne henvisninger ==
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 1. apr. 2013, 11:41

En råvare er en uforædlet vare som udvindes af naturens råstoffer. Til råvarer medregnes bl.a. træ, malm, uld og rågummi. En industri som udvinder råvarer, men som ikke forædler dem kaldes en råvareindustri. En handlet råvare kaldes en handelsvare og kan handles på en råvarebørs. Verdens største råvarebørs er Chicago Board of Trade, hvor der bl.a. handles råvarer som majs, hvede og soja.

Eksterne henvisninger

ØkonomiSpire
Denne artikel om økonomi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.