Kropsforandring: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 16 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q890057
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 1 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q890057
Linje 27: Linje 27:


[[Kategori:Kropsforandring| ]]
[[Kategori:Kropsforandring| ]]

[[it:Modificazione corporea]]

Versionen fra 4. apr. 2013, 18:23

Kropsforandring - tatovering og piercing

Man må skelne imellem naturlige og kunstige kropsforandringer. De naturlige kropsforandringer er kun graviditet, ældning, pubertet og sygdom.

De kunstige kropsforandringer opdeles igen i helbreds-betingede og ikke helbreds-betingede. De helbreds-betingede er indoperere (hvor man sætter noget ind) og amputation (hvor man fjerner noget)

De ikke-helbreds-betingede kropsforandringer er alle idealistiske ændringer af kroppen. Det kan være ud fra et skønhedsideal som f.eks. brystimplantater, mindre plastikkirurgi, små dekorative tatoveringer eller en enkelt piercing.

Body-mod

Egentlig body modification, eller i daglig tale 'body-mod' findes i særlige subkulturer, hvor idealismen på visse punkter er sammenlignelig med punk-kulturen: At vise sig som anderledes stame i en protest mod det etablerede samfund med de værdinormer, det indebærer. I ekstreme tilfælde giver det sig udslag i tatoveringer på større arealer af kroppen, piercinger og flesh-tubes i hobetal eller sågar operative ændringer/amputationer af fingre, tunge, genitialer eller lignende. I denne form er body-mod ikke særlig udbredt, og findes nok mest blandt anarkistiske småkulturer i USA. Men har også eksisteret hos visse stammer i Afrika.

Formål

  1. At vise sin klassemæssige status.
  2. At tiltrække flere mulige partnere.


Eksempler:

Wikimedia Commons har medier relateret til: