Alaska Airlines: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 22 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q822614
mNo edit summary
Linje 3: Linje 3:
'''Alaska Airlines''' er et [[USA|amerikansk]] [[flyselskab]] med hovedkvarter i [[Seattle]].
'''Alaska Airlines''' er et [[USA|amerikansk]] [[flyselskab]] med hovedkvarter i [[Seattle]].


Selskabet blev etableret i [[1932]] som [[McGee Airways]]. Efter mange fusioner og opkøb af andre flyselskaber, herunder [[Star Air Service]], blev selsabet til Alaska Airlines i 1944. Det har udvidet meget siden grundlæggelsen og betjerner nu ikke blot [[Alaska]], men også lufthavne i resten af USA, [[Canada]] og [[Mexico]]. Selskabet har fire hubs, hvoraf [[Seattle–Tacoma International Airport]] er den største; de øvrige er [[Los Angeles International Airport]], [[Portland International Airport]] og [[Ted Stevens Anchorage International Airport]]. Alaska Airlines er ikke med i nogen [[luftfartsalliance]], men har dog [[codeshare]]-aftaler med nogle medlemmer af [[Oneworld]], eksempelvis [[British Airways]].
Selskabet blev etableret i [[1932]] som [[McGee Airways]]. Efter mange fusioner og opkøb af andre flyselskaber, herunder [[Star Air Service]], blev selsabet til Alaska Airlines i 1944. Det har udvidet meget siden grundlæggelsen og betjerner nu ikke blot [[Alaska]], men også lufthavne i resten af USA, [[Canada]] og [[Mexico]]. Selskabet har fire hubs, hvoraf [[Seattle-Tacoma International Airport]] er den største; de øvrige er [[Los Angeles International Airport]], [[Portland International Airport]] og [[Ted Stevens Anchorage International Airport]]. Alaska Airlines er ikke med i nogen [[luftfartsalliance]], men har dog [[codeshare]]-aftaler med nogle medlemmer af [[Oneworld]], eksempelvis [[British Airways]].


Alaska Airlines er noteret på [[New York Stock Exchange]] og ejes sammen med søsterselskabet Horizon Air, der beflyver en række regionale ruter, af Alaska Air Group.
Alaska Airlines er noteret på [[New York Stock Exchange]] og ejes sammen med søsterselskabet Horizon Air, der beflyver en række regionale ruter, af Alaska Air Group.

Versionen fra 12. apr. 2013, 17:35

Et Alaska Airlines-fly i Seattle-Tacoma International Airport.

Alaska Airlines er et amerikansk flyselskab med hovedkvarter i Seattle.

Selskabet blev etableret i 1932 som McGee Airways. Efter mange fusioner og opkøb af andre flyselskaber, herunder Star Air Service, blev selsabet til Alaska Airlines i 1944. Det har udvidet meget siden grundlæggelsen og betjerner nu ikke blot Alaska, men også lufthavne i resten af USA, Canada og Mexico. Selskabet har fire hubs, hvoraf Seattle-Tacoma International Airport er den største; de øvrige er Los Angeles International Airport, Portland International Airport og Ted Stevens Anchorage International Airport. Alaska Airlines er ikke med i nogen luftfartsalliance, men har dog codeshare-aftaler med nogle medlemmer af Oneworld, eksempelvis British Airways.

Alaska Airlines er noteret på New York Stock Exchange og ejes sammen med søsterselskabet Horizon Air, der beflyver en række regionale ruter, af Alaska Air Group. Skabelon:Link GA