Regnsensor: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Bot: Migrerer 8 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:Q2137517
m Wikilinks
Linje 1: Linje 1:
[[File:Regensensor1.JPG|thumb|en regnsensor]]
En '''regnsensor''' er en anordning som oftes er monteret i forrudenbiler, omkring bakspejlet.


En '''regnsensor''' er en anordning som oftest er monteret i [[forrude]]n[[bil]]er, omkring [[bakspejl]]et.
Regnsensorens funktion består i at aktivere bilens vinduesviskerne automatisk når det regner.
Regnsensorens funktion består i at aktivere bilens [[vinduesvisker]]ne automatisk når det regner.


En regnsensor er opbygget på et print og som regel indkapslet i plastik omkring eller integreret i bakspejlet. På printet sidder der et antal dioder-normalt omkring 4 som tit er omgivet af en gele der sikre at lysbrydning forårsaget af vand på overfladen nemmere registreres af sensoren.
En regnsensor er opbygget på et print og som regel indkapslet i plastik omkring eller integreret i bakspejlet. På printet sidder der et antal [[diode]]r - normalt omkring 4 som tit er omgivet af en gele der sikre at lysbrydning forårsaget af vand på overfladen nemmere registreres af sensoren. {{km}}


Regnsensor kan være standardudstyr, men er for det meste ekstra udstyr på biler.{{km}} Man kan i dag købe alternative regnsensorer som kan monteres i biler, som ikke er født med regnsensor eller som er forberedt til det.

Regnsensor kan være standard udstyr men er for det meste ekstra udstyr på biler. Man kan i dag købe alternative regnsensorer som kan monteres i biler som ikke er født med regnsensor eller som er forberedt til det.


Regnsensorer er efterhånden mere og mere udbredt i 2013.
Regnsensorer er efterhånden mere og mere udbredt i 2013.

Versionen fra 13. apr. 2013, 14:26

en regnsensor

En regnsensor er en anordning som oftest er monteret i forrudenbiler, omkring bakspejlet. Regnsensorens funktion består i at aktivere bilens vinduesviskerne automatisk når det regner.

En regnsensor er opbygget på et print og som regel indkapslet i plastik omkring eller integreret i bakspejlet. På printet sidder der et antal dioder - normalt omkring 4 som tit er omgivet af en gele der sikre at lysbrydning forårsaget af vand på overfladen nemmere registreres af sensoren. [kilde mangler]

Regnsensor kan være standardudstyr, men er for det meste ekstra udstyr på biler.[kilde mangler] Man kan i dag købe alternative regnsensorer som kan monteres i biler, som ikke er født med regnsensor eller som er forberedt til det.

Regnsensorer er efterhånden mere og mere udbredt i 2013.