Forskel mellem versioner af "Open source"

Spring til navigation Spring til søgning
34 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
Kilder
m (Bot: Migrerer 49 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q39162)
(Kilder)
Desuden må man ikke diskriminere personer, grupper, systemer eller brugen af programmet.
 
Ti krav {{hvad?}}skal opfyldes, også kendt som The Open Source Definition, for at et program kan kaldes open source. Open source-bevægelsen opstod som modstykke til [[FSF]], der i modsætning til open source-bevægelsen tillægger fri software moralske, etiske og samfundsmæssige betydninger, og derfor foretrækker [[fri software]].
 
Ofte misforstår folk open source og tror, at der er krav om at de afledte værker også skal frigives som open source, hvilket ikke er tilfældet{{Kilde mangler}}. Dog er der visse open source-licenser som har disse krav, som populært kaldes [[copyleft]]-licenser.
 
Begrebet open source blev skabt som en kommerciel version af fri software (på engelsk: ''Free Software''). Nogle virksomheder{{hvem?}} bryder sig ikke om at fri software har et moralsk budskab, derfor foretrækker de open source som ikke er "belastet" af moral eller etik.
 
Nogle personer som f.eks. [[Richard Stallman]] foretrækker begrebet fri software i stedet for open source, da han og [[GNU]]-projektet mener, at open source kun fokuserer på det praktiske aspekt, og helt glemmer de etiske og moralske værdier, som fri software bygget på. For eksempel fremhæver Stallman, at fri software fremmer social solidaritet, ved at dele ressourcerne og samarbejde,<ref>[http://www.gnu.org/philosophy/open-source-misses-the-point.html Why Open Source misses the point of Free Software]</ref> et standpunkt, han mener open source-lejren overser. Begrebet [[FOSS|Free and Open Source Software]] (FOSS) bliver brugt af både fri software- og open source-tilhængere, dækkende begge begreber.
Anonym bruger

Navigationsmenu