Forskel mellem versioner af "Sydtrafik"

Spring til navigation Spring til søgning
469 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
ingen redigeringsopsummering
Trafikken i den [[fyn]]ske del af Region Syddanmark varetages af [[FynBus]].
 
[[File:Sydtrafik Busstop skilt.jpg|thumb|Skilt som optræder på alle Sydtrafiks stoppesteder i Syddanmark.]]
== Zoner og tasktområder ==
[[File:Sydtrafik Busstop skilt.jpg|thumb|Skilt som optræder på alle Sydtrafiks stoppesteder i Syddanmark.]]
Sydtrafik er som alle andre trafikselskaber, inklusiv [[DSB]] delt op i zoner. Billetterne i busserne koster priser alt efter hvor mange zoner man rejser igennem. Sydtrafik er desuden delt op i 3 takstområder: Sydtrafik Vest (SYDV, Tidl. Ribe Amt samt tidl. Rødding Kommune), Sydtrafik Øst (SYDØ, tidl. Ribe Amt) og Sydtrafik Syd (SYDS, tidl. Sønderjyllands Amt).
 
Takstområderne bruges hovedsageligt af DSB. De bestemmer nemlig om det er muligt at bruge Hypercard og Wildcard. Det er f. eks kun muligt at bruge Wildcard hvis man krydser en af disse takstområder på sin rejse. Rejser man indenfor disse takstområder med DSB, vil billetterne printes ud i Sydtrafiks navn, og man kan ikke få rabat på sine rejser. Bruger man [[Hypercard]] hos Sydtrafik eller DSB, kan man rejse frit imellem byerne i den af de 3 takstområder man bor i, samt til sit uddannelses sted.
 
Takstområderne har eksisteret siden de nye trafiksselskabers stiftelse ved kommune-sammenlægningerne og oprettelse af regionerne. Takstområderne, er opdelt efter de gamle trafikselskaber. Altså SYDS er Sønderjyllands Amt og det gamle Sydbus. SYDV er Ribe Amt og det gamle Ribe Amts trafikselskab. SYDØ er det gamle Vejle Amt og Vejle Amts trafikselskab. Zonerne bliver sommetider opdateret og tilpasset, så de passer til passagerernes rejsevaner og priser.
 
== Udbud af kørsel ==
146

redigeringer

Navigationsmenu