Daft Punk: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Linje 5: Linje 5:
== Historie ==
== Historie ==


I [[1994]] udgav gruppen sin debutsingle ''The New Wave'', der blev udgivet i begrænset oplag. Det følgende år udgav de deres første kommercielt succesfulde single ''Da Funk''. Den kom med på Daft Punks første album ''Homework'' fra [[1997]]. Albummet var en blanding af [[techno]], [[house]], [[acid house]] and [[electro]], og anses i dag for et af de mest betydningsfulde [[dance (musikgenre)|dance]]-albums fra 90'erne. Nummeret ''Around the World'' var den mest succesfulde single fra ''Homework''.
I [[1994]] udgav gruppen sin debutsingle ''The New Wave'', der blev udgivet i begrænset oplag. Det følgende år udgav de deres første kommercielt succesfulde single ''Da Funk''. Den kom med på Daft Punks første album ''Homework'' fra [[1997]]. Albummet var en blanding af [[techno]], [[house]], [[acid house]] og [[electro]], og anses i dag for et af de mest betydningsfulde [[dance (musikgenre)|dance]]-albums fra 90'erne. Nummeret ''Around the World'' var den mest succesfulde single fra ''Homework''.


I [[2001]] kom Daft Punks andet album ''Discovery'', der gik mod en mere [[synth-pop]] orienteret stil, hvilket overraskede fans af ''Homework''. Singlerne ''One More Time'', ''Digital Love'' og ''Harder, Better, Faster, Stronger'' var de mest succesfulde fra ''Discovery''.
I [[2001]] kom Daft Punks andet album ''Discovery'', der gik mod en mere [[synth-pop]] orienteret stil, hvilket overraskede fans af ''Homework''. Singlerne ''One More Time'', ''Digital Love'' og ''Harder, Better, Faster, Stronger'' var de mest succesfulde fra ''Discovery''.

Versionen fra 5. maj 2013, 19:45

Daft Punk er en fransk housegruppe bestående af Guy-Manuel de Homem-Christo og Thomas Bangalter. Gruppen anses som en af de mest succesfulde elektroniske musikgrupper nogensinde, både hvad angår anmeldelser og pladesalg.

Historie

I 1994 udgav gruppen sin debutsingle The New Wave, der blev udgivet i begrænset oplag. Det følgende år udgav de deres første kommercielt succesfulde single Da Funk. Den kom med på Daft Punks første album Homework fra 1997. Albummet var en blanding af techno, house, acid house og electro, og anses i dag for et af de mest betydningsfulde dance-albums fra 90'erne. Nummeret Around the World var den mest succesfulde single fra Homework.

I 2001 kom Daft Punks andet album Discovery, der gik mod en mere synth-pop orienteret stil, hvilket overraskede fans af Homework. Singlerne One More Time, Digital Love og Harder, Better, Faster, Stronger var de mest succesfulde fra Discovery.

I 2003 udgav gruppen filmen Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem, som var blevet til sammen med den japanske animetegnefilmsskaber Leiji Matsumoto. Filmen havde ingen dialog, meget få lydeffekter, og den eneste lyd der ellers var, var sangene fra gruppens album Discovery.

I 2005 fulgte gruppens 3. album Human After All, et kort album på 45 minutter med 10 sange på, og det blev optaget på kun 6 uger i gruppens eget studie i Paris. Anmeldelserne var blandede, mest negative, og der blev lagt vægt på albummets korte længde, den tilsyneladende hurtige produktion, samt albummets ensformige sange.

Den 29. april 2006 markerede Daft Punks tilbagevenden til live-perfomances, efter næsten 10 års pause, på festivalen Coachella i Californien. Daft Punk imponerede den fremmødte fanskare med en solid live-medley, hvor alle 3 album blev mixet sammen til én lang electronica-odysse. Dette ene show blev senere fulgt op af en miniturne på 11 koncerter. I 2007 blev touren udvidet på grund af den stigende efterspørgsel og fik ydermere tilnavnet 'Alive 2007' øjensynligt fordi der var gået præcist 10 år siden deres 'Alive 1997' tourne. En live-CD blev udgivet den 19. november 2007.

Den 22. maj 2006 havde Daft Punks første film, Electroma premiere på filmfestivalen i Cannes. Filmen blev udgivet på DVD i Australien den 6. juni 2006, gennem Aztec International Entertainment. Den 19. november 2007 fulgte en europæisk udgivelse.

I 2010 stod gruppen bag soundtracket til filmen Tron Legacy, som er en fortsættelse af af kultklassikeren Tron fra 1982, musikken blev taget godt imod af både fans og kritikkere.

Diskografi

Albummer

VHS/DVD

  • D.A.F.T. – A Story about Dogs, Androids, Firemen and Tomatoes (VHS/DVD, 1999)
  • Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (VHS/DVD, 2003)
  • Musique Vol. 1 1993-2005 (CD/DVD, 2006)
  • Daft Punk's Electroma (DVD, 2006)
  • Tron (DVD) 2010

I 2013 udgav Daft punk singlen "Get Lucky" i samarbejde med Pharrell Williams.

Eksterne Links

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Skabelon:Link GA