VETO (band): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Linje 34: Linje 34:


=== Crushing Digits – Appendices by James Braun ===
=== Crushing Digits – Appendices by James Braun ===
Den 4. april 2008 holdt Veto releaseparty på [[Ridehuset (Aarhus)]], hvor alle der kom fik en EP i døren, med 5 remixes af den danske DJ, James Braun. Den indeholdt alternative versioner af Built To Fail, Unite, Spit It Out, Blackout, og You Say Yes, I Say Yes. Man havde endnu kun hørt Built To Fail, så man lærte Veto's kommende album at kende på en anden måde fra starten. Først i 2011 begyndte Veto at bruge de samme versioner på deres numre til koncerter de spillede.
Den 4. april 2008 holdt Veto releaseparty på [[Ridehuset (Aarhus)]], hvor alle der kom fik en EP i døren, med 5 remixes af den danske DJ, James Braun. Den indeholdt alternative versioner af Built To Fail, Unite, Spit It Out, Blackout, og You Say Yes, I Say Yes. Man havde endnu kun hørt Built To Fail, så man lærte Vetos kommende album at kende på en anden måde fra starten. Først i 2011 begyndte Veto at bruge de samme versioner på deres numre til koncerter de spillede.


=== Crushing Digits ===
=== Crushing Digits ===

Versionen fra 20. maj 2013, 20:36

Denne artikel omhandler det danske rockband. Opslagsordet har også en anden betydning, se Veto.
VETO
Troels Abrahamsen, forsanger.
Information
Oprindelse Aarhus, Danmark Danmark
Genre Elektronisk rock
Aktive år 2004–nu
Pladeselskab Sony, RCA
(2008–nu)
Tabu, Playground
(2004–2007)
Medlemmer

Troels Abrahamsen – Vokal, synth
David Krogh Andersen – Guitar
Mark Lee – Guitar, synth
Jens Skov Thomsen – Bas, backing vocals

Mads Hasager – Trommer
Eksterne henvisninger
Officiel webside

VETO er et dansk rockband, der blev dannet i Aarhus i 2004. Bandet har siden udgivet 3 albums og en ep.

Baggrund

I februar 2007 blev VETO kåret som 'Årets Nye Danske Navn' ved Danish Music Awards. Den første nominering til Danish Music Awards var året før, for "Årets Danske Musikvideo" for "You Are a Knife". VETO vandt i januar 2009 'P3 Prisen' – den mest eftertragtede, ved P3 Guld.

Veto opstod i april 2004, da Troels Abrahamsen, David Krogh Andersen, Mark Lee, Jens Skov Thomsen og Mads Hasager fandt sammen. Troels Abrahamsen stammer oprindeligt fra Hobro og Mark Lee er fra Aarhus, mens resten af bandets medlemmer er fra Hinnerup. Før Troels Abrahamsen kom ind i bandet, havde de 3 andre skrevet og uploadet nogle numre under navnet Fillip[1]. Disse numre havde dog en helt anden lyd end det vi kender fra VETO i dag. Numrene "Burn On", "Put Out Fire, Put Out Hope", "TLWLAY" og "You You" stammer fra nogle demooptagelser i 2004 og blev i sin tid uploadet på daværende mymusic.dk (i dag: bandbase). Senere i Veto's levetid lavede Troels Abrahamsen et soloalbum under navnet I Know That You Know (2007), senere har han udgivet 1 EP og 3 albummer under navnet Troels Abrahamsen

There's A Beat In All Machines

Den 27. februar 2006 udgav Veto albummet There's A Beat In All Machines, som var en blanding af rock og elektronisk musik. Dette album var et gennembrud for dansk elektronisk musik, som fokuserede på rockelementer frem for pop og techno. Albummets 11 numre var kendetegnet af en lettere distorteret guitar, et par synthetizere, og avancerede trommerytmer.

Crushing Digits – Appendices by James Braun

Den 4. april 2008 holdt Veto releaseparty på Ridehuset (Aarhus), hvor alle der kom fik en EP i døren, med 5 remixes af den danske DJ, James Braun. Den indeholdt alternative versioner af Built To Fail, Unite, Spit It Out, Blackout, og You Say Yes, I Say Yes. Man havde endnu kun hørt Built To Fail, så man lærte Vetos kommende album at kende på en anden måde fra starten. Først i 2011 begyndte Veto at bruge de samme versioner på deres numre til koncerter de spillede.

Crushing Digits

Den 5. maj 2008 udgav de deres andet udspil, Crushing Digits, som Troels Abrahamsen udtalte var kraftigt inspireret af Soulwax. Stilen var blevet meget mere 'tight', rytmerne var blevet mere faste og definerende, der var mindre rockguitar, og synthetizerne spillede en meget større rolle, og udgjorde et mere rocket og støjende element end hidtil

Everything Is Amplified

Den 25. januar 2011 udgav VETO deres tredje album, Everything Is Amplified. Albummet fortsatte den elektroniske stil, samtidig med at de små detaljer i musikken stadig var i fokus, men denne gang var der lagt mere vægt end nogensinde på lyrikken i numrene. På albummet var 10 nye numre, deriblandt singlerne, "This is Not","Am I Awake or Should I Wake Up" og og "Spun".

Diskografi

Studiealbum

EP'er

  • I Will Not Listen (2005)
  • Crushing Digits – Appendices By James Braun (2008)
  • Sinus (2012)
  • Sinus (Remix) (2012)
  • Point Break (2013)

Singler

  • "You Are a Knife" (2004)
  • "We Are Not Your Friends" (2007)
  • "Can You See Anything?" (2007)
  • "Built to Fail" (2008)
  • "Blackout" (2008)
  • "You Say Yes, I Say Yes" (2009)
  • "This Is Not" (2011)
  • "Spun" (2011)
  • "Am I Awake or Should I Wake Up" (2011)
  • "Four to the Floor" (2012)
  • "Battle" (2013)

Andet

  • "You You" Fra "After the flood" med diverse kunstnere, en støtte CD til ofrene efter flodbølgen i 2004.
  • "Burn On" Demo fra 2004
  • "Put Out Fire, Put Out Hope" Demo fra 2004
  • "TLWLAY" Demo fra 2004. Titlen står for "The Lord Will Look After You".

Musik i film og tv

Fodnoter

Eksterne henvisninger