Forskel mellem versioner af "American Idol"

Spring til navigation Spring til søgning
82 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
m
ingen redigeringsopsummering
m
m
'''''American Idol''''' er en [[USA|amerikansk]] sangkonkurrence, der i [[Danmark]] vises på [[TV3]]. Programmet har indtil videre kørt i 12 sæsoner i [[USA]]. Programmet er en [[USA|amerikansk]] version af den [[Storbritannien|britiske]] tv-succes [[Pop Idol]], der er skabt af [[Simon Fuller]]
 
Programmet går ud på at finde den bedste sanger i USA igennem en række landsdækkende auditions. De bedste sangere fra disse auditions går herefter videre til live shows, hvor det er seerne, der skal stemme på deres favorit. Til at udvælge deltagerne og give dem kritik i forbindelse med liveshowene var der oprindeligt tre dommere: talentspejder [[Simon Cowell]], [[sanger]]inde [[Paula Abdul]]og [[Musikproducer|producer]] [[Randy Jackson]]. I 2009 blev Abdul udskiftet med [[Kara DioGuardi]], og i 2010 blev også [[Ellen DeGeneres]] dommer. Op til Idols tiende sæson stoppede Cowell på programmet, mens DioGuardi og DeGeneres blev afløst af [[Steven Tyler]] og [[Jennifer Lopez]]. I 2013 (sæson 12) var dommerne [[Randy Jackson]], [[Nicki Minaj]], [[Mariah Carey]] og [[Keith Urban]].
 
Til at udvælge deltagerne og give dem kritik i forbindelse med liveshowene var der oprindeligt tre dommere: talentspejder [[Simon Cowell]], [[sanger]]inde [[Paula Abdul]]og [[Musikproducer|producer]] [[Randy Jackson]]. I 2009 blev Abdul udskiftet med [[Kara DioGuardi]], og i 2010 blev også [[Ellen DeGeneres]] dommer. Op til Idols tiende sæson stoppede Cowell på programmet, mens DioGuardi og DeGeneres blev afløst af [[Steven Tyler]] og [[Jennifer Lopez]]. I 2013 (sæson 12) var dommerne [[Randy Jackson]], [[Nicki Minaj]], [[Mariah Carey]] og [[Keith Urban]].
 
Programmets vært er tv- og radiovært [[Ryan Seacrest]].
* Series 9 (2010): [[Lee DeWyze]]
* Series 10 (2011): [[Scotty McCreery]]
* Series 11 (2012): [[Phillip Phillips]]
* Series 12 (2013): [[Candice Glover]]
 
== Billedgalleri ==
34

redigeringer

Navigationsmenu