Spring til indhold

Cevea: Forskelle mellem versioner

1.197 bytes fjernet ,  for 9 år siden
No edit summary
 
'''Cevea (Centrum-venstre-akademiet)''' er en [[Danmark|dansk]] [[tænketank]] med rødder i [[centrum-venstre]] i det politiske spektrum. Tænketankens mål er at danne modvægt til den [[borgerlig]]e tænketank [[CEPOS]].
 
== Politisk arbejde og mål ==
Ifølge tænketanken selv kæmper den for at føre [[fællesskab]]et ind i det [[21. århundrede]] ved at styrke tre typer af fællesskaber:
 
* Åbne fællesskaber
Cevea kæmper for åbne fællesskaber, der inviterer alle til at tage del i fællesskabet og giver den enkelte reel mulighed for indsigt i og indflydelse på fællesskabets beslutninger. Fællesskaberne er også åbne i den forstand, at de ikke løser problemerne ved at lukke om sig selv, men er åbne overfor omverdenen, hvad enten det er nabokommunen, EU eller verden.
 
* Frisættende fællesskaber
Cevea kæmper for frisættende fælleskaber, der sikrer alle de bedst mulige betingelser for at forvalte eget liv efter eget ønske. Fællesskabet skal ikke tage initiativ-retten fra borgerne, men derimod sikre, at alle har lige muligheder uagtet baggrund.
 
* Forpligtende fællesskaber
Cevea kæmper for forpligtende fællesskaber, der stiller krav til borgerne. At være med i et fællesskab er også at tage ansvar for eget og andres liv. Rettigheder og pligter følges ad, og det kræver, at borgere er bevidste om, at løsningen af fælles problemer kræver alles engagement og involvering.
 
== Aktiviteter ==
20

redigeringer