Meningsdanner: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Omdirigering til Debattør
 
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
En '''meningsdanner''' er en person, der øver indflydelse på [[samfundsdebatten]]. Det er en person, der sætter sine egne dagsordener og ofte forholder sig kritisk til samfundsudviklingen.
#REDIRECT [[Debattør]]

En meningsdanner er i stand til at sætte dagsorden og flytte holdninger. Meningsdannelse foregår i høj grad gennem [[medier | medierne]], og meningsdannere vil ofte udøve deres indflydelse gennem blogs, debatindlæg, kronikker og andre indspark i samfundsdebatten.

=== Skoling ===
I september 2008 blev Danmarks første deciderede meningsdannerskole oprettet i regi af tænketanken [[Cevea]] <ref>[http://www.information.dk/166699 Cevea vil undervise i politisk fritænkning] Information. 25. september 2008.</ref>. I dag udbyder flere tænketanke, partier, organisationer og medier kurser i meningsdannelse for at præge dagsordenen ofte i en bestemt retning. Senest har Dagbladet [[Politiken]] oprettet en debattør- og kritikerskole med det formål at uddanne unge meningsdannere.

=== Priser ===
Dagblaet Politiken har siden 2010 kåret årets meningsdanner. 45 dommere fra medie, forlags- og universitetsverdenen, der følger mediedagsordenen tæt, har givet årskarakter til 100 meningsdannere for deres evne til at sætte dagsordner og udfordre den offentlige mening. I 2012 blev [[Margrethe Vestager]] kåret til årets meningsdanner <ref>[http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE1843357/her-er-aarets-meningsdannere/ Her er årets meningsdannere] Dagbladet Politiken. 15. december 2012.</ref>.
=== Eksempler på meningsdannere ===
* [[Anne Sophia Hermansen]]
* [[Mattias Tesfaye]]
* [[Rune Lykkeberg]]
* [[Lars Trier Mogensen]]
* [[Kristian Weise]]
* [[Mads Lundby Hansen]]
* [[Lisbeth Knudsen]]
* [[Niels Egelund]]
* [[Lisbeth Zornig Andersen]]
* [[Bent Jensen]]
* [[Peter Øvig Knudsen]]

== Referencer ==
{{reflist}}

Versionen fra 21. jun. 2013, 18:11

En meningsdanner er en person, der øver indflydelse på samfundsdebatten. Det er en person, der sætter sine egne dagsordener og ofte forholder sig kritisk til samfundsudviklingen.

En meningsdanner er i stand til at sætte dagsorden og flytte holdninger. Meningsdannelse foregår i høj grad gennem medierne, og meningsdannere vil ofte udøve deres indflydelse gennem blogs, debatindlæg, kronikker og andre indspark i samfundsdebatten.

Skoling

I september 2008 blev Danmarks første deciderede meningsdannerskole oprettet i regi af tænketanken Cevea [1]. I dag udbyder flere tænketanke, partier, organisationer og medier kurser i meningsdannelse for at præge dagsordenen ofte i en bestemt retning. Senest har Dagbladet Politiken oprettet en debattør- og kritikerskole med det formål at uddanne unge meningsdannere.

Priser

Dagblaet Politiken har siden 2010 kåret årets meningsdanner. 45 dommere fra medie, forlags- og universitetsverdenen, der følger mediedagsordenen tæt, har givet årskarakter til 100 meningsdannere for deres evne til at sætte dagsordner og udfordre den offentlige mening. I 2012 blev Margrethe Vestager kåret til årets meningsdanner [2].

Eksempler på meningsdannere

Referencer

  1. ^ Cevea vil undervise i politisk fritænkning Information. 25. september 2008.
  2. ^ Her er årets meningsdannere Dagbladet Politiken. 15. december 2012.