Robert Herrick (digter): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 12 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q553554
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Robert Herrick 1591-1674.jpg|thumb|Robert Herrick.]]
[[Fil:Robert Herrick 1591-1674.jpg|thumb|Robert Herrick.]]
'''Robert Herrick''' ([[1591]]—[[1674]]) var en [[England|engelsk]] [[digter]].
'''Robert Herrick''' ([[1591]]—[[1674]]) var en [[England|engelsk]] [[digter]].
Herrick var søn af en [[håndværker]], men kom til at [[studere]] i [[Cambridge]] og fik senere et [[præst]]eembede i landsbyen [[Dean Prior]] i [[Devonshire]]. Fra dette embede blev han forjaget 1647 som royalist og rejste derpaa til London, hvor han levede sammen med Digtere og Skønaander.

Efter restaurationen fik han dog sit embede igen og beholdt dertil sin Død. Under sit
Herrick var søn af en [[håndværker]], men kom til at [[studere]] i [[Cambridge]] og fik senere et [[præst]]eembede i landsbyen [[Dean Prior]] i [[Devonshire]]. Fra dette
ophold i London udgav han to samlinger digte: Noble Numbers; or, Pious Pieces (1647) og Hesperides; or, Works both Humane and Divine (1648). Det er lyriske Digte, for en stor del ganske korte; nogle af dem er religiøse, men de fleste skildrer med melodiøs ynde det gammelengelske landliv eller besynger vin og kærlighed. Efter at Herrick i lang tid havde været ganske glemt, udkom der en samlet udgave af digtene i 1823. Den nyeste og fuldstændigste udgave er af [[Alexander Balloch Grosart|Grosart]] i 3 bind (London 1878).
Embede blev han forjaget 1647 som Royalist
og rejste derpaa til London, hvor han
levede sammen med Digtere og Skønaander.
Efter Restaurationen fik han dog sit Embede
igen og beholdt dertil sin Død. Under sit
Ophold i London udgav han to Samlinger Digte:
Noble Numbers; or, Pious Pieces (1647) og
Hesperides; or, Works both Humane and
Divine (1648). Det er lyriske Digte, for en stor
Del ganske korte; nogle af dem er religiøse,
men de fleste skildrer med melodiøs Ynde det
gammelengelske Landliv ell. synger om Vin
og Kærlighed. Efter at H. i lang Tid havde
været ganske forglemt, udkom der en samlet
udgave af digtene 1823. Den nyeste og fuldstændigste udgave er besørget af [[Alexander Balloch Grosart|Grosart]] i 3 bind (London 1878).


{{salmonsens}}
{{salmonsens}}

Versionen fra 24. jun. 2013, 23:21

Robert Herrick.

Robert Herrick (15911674) var en engelsk digter. Herrick var søn af en håndværker, men kom til at studere i Cambridge og fik senere et præsteembede i landsbyen Dean Prior i Devonshire. Fra dette embede blev han forjaget 1647 som royalist og rejste derpaa til London, hvor han levede sammen med Digtere og Skønaander. Efter restaurationen fik han dog sit embede igen og beholdt dertil sin Død. Under sit ophold i London udgav han to samlinger digte: Noble Numbers; or, Pious Pieces (1647) og Hesperides; or, Works both Humane and Divine (1648). Det er lyriske Digte, for en stor del ganske korte; nogle af dem er religiøse, men de fleste skildrer med melodiøs ynde det gammelengelske landliv eller besynger vin og kærlighed. Efter at Herrick i lang tid havde været ganske glemt, udkom der en samlet udgave af digtene i 1823. Den nyeste og fuldstændigste udgave er af Grosart i 3 bind (London 1878).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.