Forskel mellem versioner af "Viborgmotorvejen"

Spring til navigation Spring til søgning
9 bytes fjernet ,  for 7 år siden
ingen redigeringsopsummering
[[Vejdirektoratet]] har gennemført en økonomiundersøgelse af strækningen, og på baggrund af den blev det foreslået, at den mest trafikerede strækning mellem Aarhus og Søbyvad skulle udlægges til motorvej, og at resten af strækningen til Viborg Syd skulle udlægges som [[motortrafikvej]].
 
Motorvejen vil blive en del af den nye [[primærrute 26]], som planlægges til at blive ca. 21 km lang. Den forventes at strække sig fra motorvej [[E45]] [[Østjyske Motorvej]] ved Aarhus, hvor den derefter vil gå syd eller nord for [[Lading]] og [[Mundelstrup]] via syd om [[Hammel]] til Søbyvad. Motorvejen føres videre som [[motortrafikvej]] til Viborg S, hvor en motortrafikvej videre til [[Skive]] er under planlægning.
 
[[1. september]] [[2010]] besluttede regeringen at lave en VVM-undersøgelse på ruten Aarhus-Viborg på baggrund af økonomiundersøgelsen, VVM (Vurdering af Virkninger på Miljøet) undersøgelsen var klar i februar 2012<ref>[http://www.vejdirektoratet.dk/pdf/MSL/Rute26_Aarhus.pdf Rute 26 Søbyvad – Århus] Vejdirektoratet, hentet 7. februar 2012</ref><ref>[http://jp.dk/aarhus/trafik/article2682328.ece Her er den nye motorvej fra Aarhus mod Viborg] Jyllands Posten, 1. februar 2012</ref>. Efter denne fremlæggelse har Vejdirektoratet efter aftale med Aarhus Kommune udarbejdet nyt forslag til en lettere revideret linjeføring af den del af motorvejen, hvor motorvejen krydser den eksisterende nord-syd-gående [[E45]] [[Østjyske Motorvej]]. I det ny forslag lægges motorvejen lidt sydligere af hensyn til at undgå fremtidige gener for Aarhus-forstæderne [[Sabro]] og [[Mundelstrup]]. Høring af den nye linjeføring forventes afsluttet medio 2013. Herefter kan der træffes en afgørelse omkring en anlægslov. Man regner med, at hvis projektet vedtages i 2013 / [[2014]], kan motorvejen mellem Aarhus og Søbyvad stå færdig i [[2018]] / [[2019]].
Anonym bruger

Navigationsmenu