Smart akkumulator: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
tilføj
+illu
Linje 1: Linje 1:
[[File:HP Laptop Battery.jpg|thumb|Stort set alle [[bærbare computere]] anvender smarte akkumulatorpakker.]]
En '''smart akkumulator''' eller '''smart akkumulatorpakke''' er en [[akkumulatorpakke]] med en indbygget [[battery management system]] (BMS).
En '''smart akkumulator''' eller '''smart akkumulatorpakke''' er en [[akkumulatorpakke]] med en indbygget [[battery management system]] (BMS).



Versionen fra 18. jul. 2013, 14:30

Stort set alle bærbare computere anvender smarte akkumulatorpakker.

En smart akkumulator eller smart akkumulatorpakke er en akkumulatorpakke med en indbygget battery management system (BMS).

Udover de sædvanlige plus og minus terminaler har den også f.eks. mellem 2 eller flere terminaler til forbindelse til BMSet - typisk er minus også anvendt til BMS "jord". BMS-grænseflade eksempler: SMBus, PMBus, EIA-232, EIA-485 og Local Interconnect Network.

Den smarte akkumulator kan internt gøre nogle få eller mange ting - f.eks. måle spænding og strøm - og udlede ladningsniveau, SoH (State-of-Health) som nævnt i artiklen battery management system.

Eksternt kan den smarte akkumulator kommunikere med en smart akkumulatorlader og en smart elforbruger. F.eks. kan den smarte akkumulator kræve at ladningen stoppes - eller bede om at ladning startes - eller kræve at den smarte elforbruger stopper med at bruge energi fra denne akkumulator.

Der er en standard for en smart akkumulator grænseflade kaldet Smart Battery System - og herudover mange ad-hoc grænseflader.

Eksterne henvisninger