Forskel mellem versioner af "GTS Finnjet"

Spring til navigation Spring til søgning
4 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
m
Småret
m (Indsætter galleri)
m (Småret)
| bestilt =
| kontraktpris =
| værft = {{flagikon|FIN}} Wärtsilä Marine, [[Helsingfors]], [[Finland]]
| værftsnummer = 407
| køllægning =
'''GTS Finnjet''' var en [[cruisefærge]] bygget af Wärtsilä Marine i [[1977]]. Hun leveredes til [[Enso-Gutzeit]] og sattes samme år ind på [[Finnlines]] trafik mellem [[Helsingfors]] og [[Travemünde]]. Finnjet var da verdens hurtigste og største bil- og passagerfærge. Hun var udrustet med både [[gasturbine]]r og [[dieselmotor]]er. Sidstnævnte installeredes i [[1982]] på grund af den daværende [[Oliekrisen 1979|oliekrise]].
 
I [[1986]] solgtes Finnjet til [[Effoa]], og et senere overtog [[Silja Line]] trafikentrafikken. HunI maledesstedet vedfor sammedet anledningmørkeblå heltskrog hvidog iden stedethvide føroverbygning mørkblåmaledes (skrog)hun ogved hvidsamme overbygninganledning somhelt hidtilhvid. I [[1994]] var Finnjet med i eftersøgningen efter overlevende fra [[Estonia|EstoniakatastrofenEstonia-katastrofen]]. I slutningen af [[1990'erne]] og starten af [[2000'erne]] sejlede Finnjet minicruises mellem [[Finland]] og [[Estland]] og mellem [[Helsingfors]]/[[Skt. Petersborg]]–[[Tallinn]]–[[Rostock]]. Vinteren [[2004]]–[[2005]] var hun oplagt i Rostock.
 
I efteråret 2005 udchartredes hun som [[flotel]] til de hjemløse efter [[orkanen Katrina]]s hærgen. I juni [[2006]] afgik hun til [[Freeport]], [[Bahamas]], hvor skibet ventede på nye opgaver. Efter en række forgæves forsøg på at ombygge skibet med henblik på videre drift som cruisefærge, solgtes hun i [[2008]] til skrot. De nye ejere var dog villige til at sælge skibethende videre til fortsat drift, men forhandlingerne strandede, og Finnjet lige såligeså, da hun til sidst måtte begive sig ud på sin sidste rejse til stranden i [[Alang]] i [[Indien]]. Finnjet-entusiaster forsøgte forgæves at skibetredde hende, og ophugningen begyndte den [[12. september]] 2008. Et år senere var skrotningen stadigvæk ikke bragt til ende. Skroget, som var bygget til både høj fart og sejlads i tyk is, var fortsat meget modstandsdygtigt.
 
== Galleri ==

Navigationsmenu