Kanon (religion): Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 2 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q759267
+links
Linje 1: Linje 1:
{{harflertydig2|Kanon}}
{{harflertydig2|Kanon}}
'''Kanon''' kommer af græsk og betyder rettesnor eller doktrin, og begrebet bruges om den officielle samling af bøger og helligskrifter inden for en given religion. Begrebet bruges først og fremmest om kristendommens kanon, dvs den officielle samling af skrifter, som er blevet optaget i Bibelen, og som anses for sande og nødvendige for Bibelens samlede helhed. Begrebet anvendes også indenfor en række andre religioner.
'''Kanon''' kommer af græsk og betyder [[rettesnor]] eller [[doktrin]], og begrebet bruges om den officielle samling af bøger og helligskrifter inden for en given [[religion]]. Begrebet bruges først og fremmest om [[kristendom]]mens kanon, dvs den officielle samling af skrifter, som er blevet optaget i Bibelen, og som anses for sande og nødvendige for Bibelens samlede helhed. Begrebet anvendes også indenfor en række andre religioner.


==Se også==
==Se også==

Versionen fra 27. jul. 2013, 05:37

For alternative betydninger, se Kanon.

Kanon kommer af græsk og betyder rettesnor eller doktrin, og begrebet bruges om den officielle samling af bøger og helligskrifter inden for en given religion. Begrebet bruges først og fremmest om kristendommens kanon, dvs den officielle samling af skrifter, som er blevet optaget i Bibelen, og som anses for sande og nødvendige for Bibelens samlede helhed. Begrebet anvendes også indenfor en række andre religioner.

Se også

Artikler om kanonsamlingers tilblivelse

Hellig skrifter

Kristendommen

Jødedommen

Islam

Hinduisme