Forskel mellem versioner af "Wikipedia:Billedpolitik"

Spring til navigation Spring til søgning
1.706 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
Tilføjede et afsnit om, hvad vi konkret tillader.
(Skabelon indsat)
(Tilføjede et afsnit om, hvad vi konkret tillader.)
 
Nedenstående indeholder vores '''politik om brug af billeder''' for den danske Wikipedia.
 
==Hvad tillader vi?==
Wikipedia er en ''fri'' encyklopædi. Det betyder, at alt indhold, tekst såvel som billeder, må kopieres og bruges i andre sammenhænge - med enkelte forbehold. Helt konkret tillader vi 3 hovedgrupper af licenser:
* Vi tillader naturligvis alt, der er i '''[[public domain]]'''. Det vil sige billeder, der af den ene eller anden grund ikke er beskyttet af ophavsret (se næste afsnit.) Det kan være fordi den oprindelige ophavsmand døde for mere end 70 år siden, billedet er almindelig ejendom uden oprindeligt forfatterskab, den oprindelige ophavsmand har opgivet sin ophavsret, billedet er produceret af den amerikanske regering eller af flere andre grunde.
* Vi tillader også al materiale, der er udgivet under '''[[GFDL]]''' - licensen al teksen man måtte finde på Wikipedia også er udgivet under. Se [[GFDL|artiklen om GFDL]] for flere information.
* Sidst men ikke mindst tillader vi alle billeder under '''[[Creative Commons]]'''' Attribution- og ShareAlike-licenser. Igen, se artiklen om [[Creative Commons]] for flere informationer herom.
Specielt gælder for alle tilladte licenser, at alt materiale kan reproduceres og sågar benyttes i kommercielle sammenhænge. Det eneste forbehold er, at ophavsmanden til billedet skal nævnes og, for GFDL og Creative Commons ShareAlike, at afledte værker skal placeres under samme licens som det kopierede værk. Bemærk altså, at det ikke nødvendigvis er nok at have fået lov til at benytte billedmateriale på Wikipedia; det skal gælde, at billedet uden videre må ændres og benyttes i kommercielle sammenhænge.
 
Bemærk desuden, at vi har samme billedpolitik som [http://commons.wikimedia.org/ Wikimedia Commons].
 
==Hvad siger dansk lov?==
11.247

redigeringer

Navigationsmenu