Axé: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Ny side: Axé er en brasiliansk musikgenre fra delstaten Bahia i Nordøstbrasilien. Genren opstod i 1980’erne i forbindelse med karnevallet i Salvador som et resultat af fusionen mellem...
 
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
Axé er en brasiliansk musikgenre fra delstaten [[Bahia]] i Nordøstbrasilien. Genren opstod i 1980’erne i forbindelse med karnevallet i [[Salvador]] som et resultat af fusionen mellem på den ene side forskellige afro-cubanske genrer som [[reggae]] og [[calypso]] samt på den anden side afro-brasilianske genrer som [[frevo]], [[forró]] og [[maracatu]].
[[Axé]] er en brasiliansk musikgenre fra delstaten [[Bahia]] i Nordøstbrasilien. Genren opstod i 1980’erne i forbindelse med karnevallet i [[Salvador]] som et resultat af fusionen mellem på den ene side forskellige afro-cubanske genrer som [[reggae]] og [[calypso]] samt på den anden side afro-brasilianske genrer som [[frevo]], [[forró]] og [[maracatu]].
Ordet ”axé” dækker desuden over en religiøs hilsen brugt i de to afro-brasilianske religioner [[candomblé]] samt [[umbanda]]. I den sammenhæng betyder axé ”positiv energi”.
Ordet ”axé” dækker desuden over en religiøs hilsen brugt i de to afro-brasilianske religioner [[candomblé]] samt [[umbanda]]. I den sammenhæng betyder axé ”positiv energi”.

Versionen fra 27. sep. 2013, 22:49

Axé er en brasiliansk musikgenre fra delstaten Bahia i Nordøstbrasilien. Genren opstod i 1980’erne i forbindelse med karnevallet i Salvador som et resultat af fusionen mellem på den ene side forskellige afro-cubanske genrer som reggae og calypso samt på den anden side afro-brasilianske genrer som frevo, forró og maracatu. Ordet ”axé” dækker desuden over en religiøs hilsen brugt i de to afro-brasilianske religioner candomblé samt umbanda. I den sammenhæng betyder axé ”positiv energi”.