Forskel mellem versioner af "Scooter"

Spring til navigation Spring til søgning
444 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
→‎Danmark: Opdaterede regler og tilrettet sprog.
m (Fjernede Kategori:Motorcykler; Tilføjede Kategori:Motorcykeltyper ved hjælp af Hotcat)
(→‎Danmark: Opdaterede regler og tilrettet sprog.)
[[Fil:Kymcosuper8 sort.jpg|240px|thumb|[[Kymco super 8|Kymco Super 8]] med 4 takt motor]]
[[Fil:Scoot3.jpg|240px|thumb|En scooterscoot]]
{{Harflertydig}}
 
I [[Danmark]] har man scootere, der må køre hhv. 30&nbsp;km/t og 45&nbsp;km/t, der juridisk hører under tilsvarende knallerter. En knallert-30, må højest køre 30&nbsp;km/t og er med begrænsning, så den ikke kører over fartgrænsen, som er 30 km/t, hvis denne grænse overskrides vil det medføre bøde, hvis man bliver stoppet – og hvis det er over 42 km/t kan Politiet give dig en advarsel, og anden gang konfiskerer de den, og man får den ikke tilbage.<br />
<br />
Den 19. januar 2013 trådte en ny bekendtgørelse for kørekort i kraft. Bekendtgørelsen indebærer blandt andet, at det fremover kræver et kørekort, kategori AM (lille knallert), for lovligt at kunne køre knallert-30. Aldersgrænsen er fortsat 16 år.
Alle, der er fyldt 18 år eller 16-17-årige med knallertkørekort, må føre en knallert-30. Da den betragtes som en cykel med hjælpemotor, skal den køre på cykelstien. En knallert-45 må højst køre 45&nbsp;km/t, og skal køre på vejen, ikke cykelstien. Den må kun føres af personer med [[kørekort]] til minimum [[Bil]] eller [[Motorcykel]]. En knallert-45 skal følge de almene færdselsregler. Fælles for begge knallert-typer er at cylindervolumen ikke må overstige 50cc (kubikcentimeter). Der findes også scootere med over 50cc motor; disse bliver betragtet som [[motorcykel|motorcykler]].<br />
 
Der kræves kørekort til lille knallert hvis man er under 18 og ikke tidligere har taget knallertbevis, og hvis man er fyldt 18 år efter den 19. januar 2013, og ikke har kørekort til bil, motorcykel eller knallert-45.<ref>http://www.sikkertrafik.dk/Raad-og-viden/Knallert/Nye-regler-2013.aspx</ref>
Efter den 1. juni 2006 blev det indført, at alle fabriksnye knallerter skal have nummerplader på:
 
Knallert-30 gule nummerplader, knallert-45's hvide nummerplader. Nummerpladerne til knallert-30 består af to bogstaver og fire cifre i to linjer på formen <math>\begin{vmatrix}AB1\\234\end{vmatrix}</math>, mens knallert-45-nummerpladen består af to bogstaver og tre cifre i to linjer på formen <math>\begin{vmatrix}AB\\123\end{vmatrix}</math>.
Der gælder som hovedregel samme færdselsregler for lille knallert (knallert-30) som for cykler, og de skal derfor køre på cykelstien.
Desuden kom der også ændringer, der betød, at en knallert-30 nu skulle kaldes lille knallert, og en knallert-45 skulle kaldes stor knallert.
 
En knallert-45 må højst køre 45&nbsp;km/t, og skal køre på vejen. Den må kun føres af personer med [[kørekort]] til minimum [[bil]] eller [[motorcykel]]. En knallert-45 skal følge de almene færdselsregler.
 
Fælles for begge knallert-typer er at cylindervolumen ikke må overstige 50 cm<sup>3 </sup>(kubikcentimeter). Scootere med cylindervolumen større end 50 cm<sup>3 </sup>bliver betragtet som [[motorcykel|motorcykler]].
 
Efter denD. 1. juni 2006 blev det indført, at alle fabriksnye knallerter skal have nummerplader på:
Knallert-30 gule nummerplader, knallert-45's hvide nummerplader. Nummerpladerne til knallert-30 består af to bogstaver og fire cifre i to linjer på formen <math>\begin{vmatrix}AB1\\234\end{vmatrix}</math>, mens knallert-45-nummerpladen består af to bogstaver og tre cifre i to linjer på formen <math>\begin{vmatrix}AB\\123\end{vmatrix}</math>.
 
Knallerter (knallert-30) som er købt før 1. juli 2006 skal ikke have nummerplade på.
 
=== Hastighedsbegrænsninger ===
For at overholde dansk lovgivning om at scootere og knallerter maksimalt må køre hhv. 30 eller 45&nbsp;km/t, bliver der fra fabrikken ændret på scooteren, således at den ikke kan køre så hurtigt som den egentligt er designet til.
Ved at ændre på dele som variator, karburator, udstødning og [[CDI]], kan scooterens maksimale hastighed begrænses.
Desværre kan disseDisse begrænsninger gørekan medvirke at scooteren kørerbruger korteremere perbrændstof literpr. benzinkilometer og at motoren slides hurtigere.
 
== Karburator eller direkte benzin indsprøjtning ==
Scootere med 2-takts motortaktsmotor er kendt for at larme, forurene og for at køre kortet højt literenbrændstofforbrug. Men iI de senere år er der kommet 2-takts motoretaktsmotorer med direkte benzinindsprøjtning, i modsætning til 2-takts motorertaktsmotorer med karburator.
Aprilia SR50 DITECH er en 2-takts -scooter med direkte indsprøjtning, som kan køre lige så langt pr. liter som en scooter med 4-takts motortaktsmotor, da den ikke spilder benzin, på samme måde som en 2-taktstaktsmotor med karburator, og. desudenDesuden har den en langt mindre forurenende udstødningsgas.
 
== Elektriske scootere ==
Der er begyndt at komme flere og flere elektriske scootere på markedet. De kan ligne almindelige benzindrevne scootere, men har i stedet en elektrisk motor, en controller og batterier. Fordelene er mindre støj og mindre forurening. Ulemperne er at derækkevidden ikkeer kan køre lange strækningerkort, og at deropladningstiden ofteer brugesforholdsvis lang tid på at oplade batteriet. Desuden har batterierne lavere kapacitet om vinteren, pga. kulde, hvilket betyder kortere rækkevidde end normalt.
 
== Elektriske scootermodeller ==
Anonym bruger

Navigationsmenu