Bataljon: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
→‎Kamptropperne i Hæren: Panserbataljoner, panserinfanteribataljoner, opklaringsbataljoner…
Linje 7: Linje 7:


== Kamptropperne i Hæren ==
== Kamptropperne i Hæren ==
En [[infanteri]]bataljon består typisk af et [[stabskompagni]] og tre infanteri[[Kompagni (militær)|kompagnier]]. I en panserinfanteribataljon træder en [[kampvogn]]s[[eskadron]] i stedet for et panserinfanterikompagni<!--Fx II Panserinfanteribataljon ved Gardehusarregimentet (II/GHR)-->. En panserbataljon har ca. 30 kampvogne<!--Fx havde II Panserbataljon ved Jydske Dragonregiment 30 Leopard 1-->.
En [[infanteri]]bataljon består typisk af et [[stabskompagni]] og tre infanteri[[Kompagni (militær)|kompagnier]]. en panserinfanteribataljon består af et [[stabskompagni]] to panserinfanterikompagni, en [[kampvogn]]s[[eskadron]] og et motoristeretinfanterikompagnii <!--Fx II Panserinfanteribataljon ved Gardehusarregimentet (II/GHR)-->. En panserbataljon består af en [[stabskompagni|stabseskadron]] tre [[kampvogn]]s[[eskadron]] og et Panserinfanterikompagni.<!--Fx havde II Panserbataljon ved Jydske Dragonregiment 30 Leopard 1-->



Versionen fra 13. okt. 2013, 15:40

På et stabskort markeres en bataljon med et nummer eller et bogstav

En bataljon (afledt af (fransk): bataille for 'slagsmål') er en militær enhed på 450–1.000 mand, inddelt i 3-5 kompagnier.

Indenfor artilleriet bruges i stedet betegnelsen afdeling.

Chefen for en bataljon er oberstløjtnant.

Kamptropperne i Hæren

En infanteribataljon består typisk af et stabskompagni og tre infanterikompagnier. en panserinfanteribataljon består af et stabskompagni to panserinfanterikompagni, en kampvognseskadron og et motoristeretinfanterikompagnii . En panserbataljon består af en stabseskadron tre kampvognseskadron og et Panserinfanterikompagni.


Se også

MilitærSpire
Denne artikel om militær er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.