Wikipedia:Kandidater til fremragende artikler/København: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
→‎Kommentarer: Uddybning af støtte
(→‎Stemmer: Støtter)
(→‎Kommentarer: Uddybning af støtte)
: Hej Rmir2, jeg er ikke helt enig med din udlægning om at artiklen skal gøres større - synes allerede den er rimelig omfattende - dertil - ej heller at denne artikels vurdering skal være præget af under- og hovedsider. Kan godt forholde mig til nogle af dine punkter der vil præsenter en mere alsidighed af København end bare fakta om by størrelse, erhvervsliv mv. Det er en vurderingssag af hvor meget historie vs kultur vs samfund osv en artikel skal være præget af. Tror Santac faktisk spørger lidt uddybende indtil: hvis du synes artiklen er for meget præget af jf. og du heller ser andre aspekter er med inde over, så du nødsaget til at bidrage med dem da det er vanskeligt at vide hvad du gerne vil have tilføjet (dette udover de abstrakte punkter nævnt). Nu har jeg ikke selv arbejdet på artiklen (udover at tilføje mindre rettelser her under vurdering) og har intet forhold til København på den måde, så bare mit syn på en udredning af det jeg 'tror' bliver sagt. Ellers meget fint du argumenter for din nominering. Mvh. --<span style="background-color:#000000;color:#FFFFFF;border:3px solid #000000;">Xhmee</span> 28. okt 2013, 12:42 (CET)
::Utvivlsomt er der oplysninger i artiklen, som snarere hører hjemme i andre artikler, fx kommunens fødevarepolitik som oven for omtalt. De 8 punkter, jeg har nævnt, finder jeg af stor betydning for en helt elementær forståelse af Københavns udvikling. Tag fx saneringspolitikken: Allerede i Generalplanen fra 1954 blev det sagt, at Københavns vækst var afsluttet og at byfornyelse ville blive den vigtigste hovedopgave i den fremtidige byplanlægning. Som bekendt trak det ud helt til 1979, da Helhedsplanen for Indre Nørrebro blev vedtaget inden, at byfornyelsen kom igang. Helhedsplanen blev gennemført og siden fortsatte byfornyelsen andre steder. Artiklen indeholder praktisk talt ikke et ord om denne for kommunen og byen vigtige proces (som er gennemført i den sidste menneskealder). Artiklen er måske stor, men ikke stor nok, hvis et så vigtigt emne mangler (det er naturligvis min vurdering). Tilsvarende med de andre emner. Gågadepolitikken blev indledt i 1967. Det er ikke nævnt. Siden er de blevet udvidede, og gågaderne er blevet et vigtigt aktiv i både forretnings- og kulturpolitikken i byen. Hele dette arbejde er uomtalt. Jeg kunne nævne den radikale forandring af havnefronten i disse år som endnu et emne. Jeg synes oprigtigt talt ikke, at vi kan lade så vigtige emner mangle i en artikel om København. Dette er den ene side af problematikken. Den anden side er, at det er OK at flytte detaljeret omtale til underartikler, men hvis disse er (og forbliver) uskrevne, så er vi lige vidt. København/Hovedstaden er et så omfattende emne, at vi (efter min mening) ikke kan nøjes med en torso og så endda kalde den "fremragende". Jeg synes, at vi skal se at få gjort meget mere ved dette emne inden, at vi beslutter os for udnævnelsen. venlig hilsen [[Bruger:Rmir2|Rmir2]] ([[Brugerdiskussion:Rmir2|diskussion]]) 28. okt 2013, 14:28 (CET)
 
Jeg gav nogle bemærkninger under de tidligere evalueringer, og jeg synes artiklen er blevet god i sammenligning med andre artikler om hovedstæder på dansk Wikipedia. Jeg har ingen betænkeligheder ved at anbefale en FA, fordi jeg synes artiklen har en god balance i informationen. Det er godt, at der er henvisninger til underartikler, og jeg synes ikke det bør stå i vejen for en FA, at disse ikke er helt udbygget.
 
Jeg har tidligere været inde på, at jeg har lidt problemer med den geografiske afgrænsning, og jeg synes ikke den er helt stringent (Louisiana i Humlebæk hører vel strengt taget ikke med i artiklen ud fra den geografiske afgrænsning). Jeg synes, det er svært præcis at se, hvilke kommuner der opfattes som København (måske ville det hjælpe at nævne dem i artiklen) - særligt når der er medtaget et kort, hvor ledsageteksten oplyser, at der er for mange kommuner med på kortet!
 
Jeg savnet et kort afsnit om erhvervsstrukturen i København (f.eks. med en tabel over beskæftigelsesgrad inden for hovederhvervene), gerne suppleret med udvikling over tid. Medico og biotech samt forskning er et område, hvor København står forholdsvis stærkt internationalt, og jeg synes godt man kunne uddybe dette lidt mere i artiklen.
 
I afsnittet under Politik, står der i delafsnittet Kommunerne: ''De fleste kommuner i Københavnsområdet har socialdemokratiske borgmestre. Det gælder Københavns Kommune og størstedelen af kommunerne på Vestegnen. Kommunerne uden socialdemokratisk borgmester er Frederiksberg Kommune i den centrale del af byen, de to nordlige kommuner Lyngby-Taarbæk og Rudersdal. Hertil kommer Høje-Taastrup og Glostrup mod vest samt Greve Kommune længst mod sydvest.'' Jeg har ikke lige tjekket fakta, men jeg kan også komme i tanker om Gentofte og Vallensbæk.
 
I afsnittet om regionerne bør man måske anføre hvem der er aktuel formand for Region Sjælland.
 
Men alt i alt en god og ikke for detaljeret artikel, som jeg støtter som FA. --[[Bruger:Gevin|Gevin]] ([[Brugerdiskussion:Gevin|diskussion]]) 30. okt 2013, 14:43 (CET)
3.120

redigeringer

Navigationsmenu