Hattrick: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Der mangler vist nogle kilder. Undskyld LIGA på P3 ;)
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
{{Kilde}}
{{Kilder}}
{{harflertydig}}
{{harflertydig}}



Versionen fra 11. nov. 2013, 21:19

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
For alternative betydninger, se Hattrick (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Hattrick)

Udtrykket hat-trick stammer fra Dronning Victoria-tiden, hvor tryllekunstnere stillede deres høje hat på et bord og trak tre kaniner ud af hatten.

Udtrykket hat-trick blev introduceret i sportens verden via cricket. Hvis "kasteren" afviser 3 batsmen i træk, kaldes det for hattrick.

Et hattrick er i fodbold betegnelsen for den præstation der består i at en spiller scorer tre mål i en kamp.

Nogle opererer også med begrebet ægte hattrick hvis definition er lidt mere usikker. Den mest almindelige definition, bl.a. fra Politikens Ordbøger, er at en spiller skal score tre mål i træk i en kamp. Nogle mener også at alle tre mål skal scores i samme halvleg for at hattricket kan kaldes ægte. Et andet udtryk for tre mål i samme halvleg af samme spiller uden at der bliver scoret mål af andre imellem er et vaskeægte hattrick.

Ifølge fodboldspilleren og -kommentator på DR P3, Kenneth Møller Pedersen, er det ultimative hattrick tre mål i træk af samme spiller - uden nogen andre scorer imellem - i samme halvleg med samme fod (helst med venstre fod)[kilde mangler]