Kjøbenhavns Handelsbank: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
+ direktion
linkfix
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Danske Bank.jpg|thumb|Erichsens Palæ]]
[[Fil:Danske Bank.jpg|thumb|Erichsens Palæ]]
'''Kjøbenhavns Handelsbank''' eller blot '''Handelsbanken''' blev stiftet i [[1873]] af grosserer [[David Baruch Adler|D. B. Adler]]. Adler havde været medstifter af [[Privatbanken]], som han forlod i [[1866]].
'''Kjøbenhavns Handelsbank A/S''' eller blot '''Handelsbanken''' blev stiftet i [[1873]] af [[grosserer]] [[D.B. Adler]]. Adler havde været medstifter af [[Privatbanken]], som han forlod i [[1866]].


I [[1873]] åbnede Aktieselskabet Kjøbenhavns Handelsbank i lejede lokaler, og i [[1889]] flyttede hovedsædet til [[Erichsens Palæ]] på [[Kongens Nytorv]] i [[København]].
I [[1873]] åbnede Aktieselskabet Kjøbenhavns Handelsbank i lejede lokaler, og i [[1889]] flyttede hovedsædet til [[Erichsens Palæ]] på [[Kongens Nytorv]] i [[København]].

Versionen fra 14. nov. 2013, 00:06

Erichsens Palæ

Kjøbenhavns Handelsbank A/S eller blot Handelsbanken blev stiftet i 1873 af grosserer D.B. Adler. Adler havde været medstifter af Privatbanken, som han forlod i 1866.

I 1873 åbnede Aktieselskabet Kjøbenhavns Handelsbank i lejede lokaler, og i 1889 flyttede hovedsædet til Erichsens PalæKongens Nytorv i København.

Filialer

I 1876 fik banken sin første filial i provinsen ved at overtage Jydsk Handels- og Landbrugsbank i Aarhus. Filialen blev i mange år drevet videre under dette navn. Den næste filial i Jylland kom i den nyopførte Sct. Clemens Gaard på Rådhustorvet i Randers.

En filialoversigt fra 1920 viser, at der også var kommet filialer i Esbjerg, Horsens, Viborg, Odense og Rønne. Banken satsede desuden på en tæt dækning af det genvundne Sønderjylland med filialer i Aabenraa, Gråsten, Haderslev, Sønderborg, Toftlund og Tønder. Foruden hovedkontoret på Holmens Kanal 2 havde banken tre afdelinger i København: Gammeltorv 4, Sølvgade 84 og Store Kongensgade 58.[1]

Den store fusion

I 1990 fusionerede Handelsbanken, Den Danske Bank og Provinsbanken under navnet Den Danske Bank. Handelsbankens logo var i brug i den fusionerede bank indtil år 2000 ligesom datterselskabet HandelsFinans beholdt sit navn.

Varemærkenavnet Handelsbanken bruges i dag af Svenska Handelsbanken, der bl.a. via opkøbet af Midtbank i Herning har en række filialer med Handelsbank-navnet i Midtjylland.

Direktion

Denne liste er ufuldstændig; hjælp gerne med at udfylde den.

Kilder