Forskel mellem versioner af "Ægteskab"

Spring til navigation Spring til søgning
578 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
+retsvirkninger
(overskrift)
(+retsvirkninger)
=== Skinægteskab ===
I et '''skinægteskab''' indgår et par et juridisk ægteskab, men uden en egentligt personlig binding. Det sker sædvanligvis for at drage fordel af det juridisk. Det kan være i forbindelse med [[immigration]]. Før han blev "rigtigt" gift indgik [[Olof Palme]] et skinægteskab med den tjekkiske [[Jelena Rennerova]] i 1949, så hun kunne forlade landet<ref>[[Dagens Nyheter]], [http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=524145 "Tidsaxel"] (for [[Palmemordet]])</ref>. Også den svenske skuespiller [[Stellan Skarsgård]] har indgået et skinægteskab<ref>[[Aftonbladet]], [http://www.stellanonline.com/paftonbladet062004.html 20 juni 2004.]</ref>.
 
== Ægteskabets retsvirkninger ==
 
Ægteskab har en række konsekvenser<ref>For konkrete forhold i Danmark, se [https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=140351 lov om ægteskabets retsvirkninger] - i andre lande gælder lignende forhold</ref>:
*Ægtefællerne har gensidig forsørgerpligt
*Ægtefællerne har fælles økonomi og formue
*Ægtefællerne kan indgå aftaler med tredjemand på begges vegne
 
Nogle af disse konsekvenser kan fraviges ved aftale. Ved [[skilsmisse]] fortsætter den fælles forsørgerpligt, selv om den fælles økonomi bringes til ophør.
 
 
== Se også ==
89.496

redigeringer

Navigationsmenu