De Danske Cichoriefabriker: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m ændre sorteringsnøgle
Linje 16: Linje 16:


{{DK-firmastub}}
{{DK-firmastub}}
{{Geomærkning savnes}}
{{coord wd}}


[[Kategori:Fødevarevirksomheder i Danmark|Cichoriefabriker]]
[[Kategori:Fødevarevirksomheder i Danmark|Cichoriefabriker]]

Versionen fra 27. nov. 2013, 23:25

De Danske Cichoriefabrikker A/S var en kaffeerstatningsfabrik stiftet i 1872 af C.F. Tietgen ved sammenslutning af 6 cikoriefabrikker. Fabrikken fusionerede i 1897 med C.F. Rich & Sønners kaffesurrogatfabrik, der var grundlagt i 1834. Virksomheden ophørte i 1980.

I 1907 opførte virksomheden en stor fabrik i Valby, hvor Richs-navnet også indgik. Fabriksbygningen var tegnet af ingeniør N.B. Sommerfeldt og kendt for sin banebrydende betonskeletkonstruktion. Fabrikken blev imidlertid købt af naboen Lundbeck, der havde udvidelsesplaner, og revet ned i 1987.

Det var Carl Salomonsen, der i 1930'erne fandt på Rich's-samlemærkerne og fik landets bedste kulturgeografer til at skrive tekster til mærkerne. Derved kombinerede han effektivt reklame og folkeoplysning. De første albums hed Paa Rejse med Richs, Vort flittige Folk og Fritidens Glæder.

Firmaet havde til huse i RichshusetRådhuspladsen 16.

Direktører

Denne liste er ufuldstændig; hjælp gerne med at udfylde den.

Kilder

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel er mærket geografiske koordinater mangler og der er defineret et hovedkvarter
Pt. kan skabelonen, som sættes denne besked, ikke håndtere geografiske koordinater på et hovedkvarter. Men der arbejdes på sagen. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.