Dansk Jernbane-Klub: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
QpoX (diskussion | bidrag)
Fjernet link til Jysk Veterantog, da den ikke findes - link til Limfjordsbanen ændret til ny hjemmeside
m ændre sorteringsnøgle til Kategori:Jernbanetransport i Danmark
Linje 25: Linje 25:
* [http://www.veterantog-vest.dk/ Veterantog Vest]
* [http://www.veterantog-vest.dk/ Veterantog Vest]


[[Kategori:Jernbanetransport i Danmark]]
[[Kategori:Jernbanetransport i Danmark|Jernbane-Klub]]
[[Kategori:Foreninger fra Danmark|Jernbane-Klub]]
[[Kategori:Foreninger fra Danmark|Jernbane-Klub]]

Versionen fra 2. dec. 2013, 20:53

Dansk Jernbane-Klub er Danmarks største forening for jernbaneinteresserede. Klubben tæller (2008) ca. 2.800 medlemmer, der modtager foreningens medlemsblad Jernbanen.

Dansk Jernbane-Klub (DJK) blev stiftet i 1961 med ca. 275 medlemmer, og medlemstallet har været støt stigende lige siden da. Ud over at samle jernbane-interesserede landet over har klubben lige siden oprettelsen arbejdet for bevarelse og istandsættelse af historisk jernbanemateriel, der benyttes på klubbens baneforeninger landet over:

Dansk Jernbane-Klubs samling af historisk jernbanemateriel er Danmarks mest omfattende private samling, og klubbens arbejde med at samle køretøjer fra de mange privatbaner, der blev nedlagt i 1960'erne, betyder at der i dag er bevaret et alsidigt udsnit af dansk jernbanemateriel. Dansk Jernbane-Klubs samling supplerer Danmarks Jernbanemuseums, idet Danmarks Jernbanemuseum gennem sin oprindelse i DSB har koncentreret sig næsten udelukkende om statsbanekøretøjer. Privatbanerne, der på højdepunktet udgjorde mere end halvdelen af jernbanernes strækningslængde i Danmark, havde helt andre typer køretøjer, der altså er fyldigt dokumenteret bl.a. af Dansk Jernbane-Klubs bevaringsarbejde.

Klubben har tillige gennem årene dokumenteret jernbanedriften i Danmark gennem en lang række bogudgivelser. Klubben bygger i dag som gennem alle de snart 50 år på medlemmernes frivillige og ulønnede arbejde i alle led af organisationen.

Kilde og ekstern henvisning