Sct. Georgs Gilderne: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 22: Linje 22:
'''
'''
Princippet er 3 delt og danner grundlag for vores arbejde.
Princippet er 3 delt og danner grundlag for vores arbejde.
Det enkelte medlem har ansvaret for sin egen personlige udvikling
Det enkelte medlem har ansvaret for sin egen personlige udvikling.
Den enkelte tager ansvar overfor eget Gilde og Gildebevægelsen
Den enkelte tager ansvar overfor eget Gilde og Gildebevægelsen.
Den enkelte viser ansvar overfor det samfund vi er en del af
Den enkelte viser ansvar overfor det samfund vi er en del af.





Versionen fra 13. dec. 2013, 12:38

Sct. Georgs Gilderne i Danmark. Blev stiftet i København den 24. april 1933. Sct. Georgs Gilderne er en international bevægelse opstået i og udgået fra Danmark.

Spejderideen for voksne


Sct. Georg Gildernes idegrundlag og formål

Idegrundlag Sct. Georgs Gilderne i Danmark, der har udgangspunkt i spejderbevægelsens principper, er et fællesskab for voksne, hvor medlemmerne tilstræber at leve efter gildeidealerne og at omsætte disse i praksis. Gildebevægelsen er åben for alle uden hensyn til oprindelse, race eller tro. Gilderne arbejder i overensstemmelse med et formål, et princip og en metode.

Formål Sct. Gildernes formål er at sikre det enkelte medlems mulighed for personlig udvikling. I fællesskab med andre medlemmer at påtage sig humanistiske opgaver i lokalsamfundet samt nationalt og globalt. Sct. Gilderne tager ikke stilling i partipolitiske anliggende. Derimod forventes det at medlemmerne tager stilling i samfundsmæssige, etiske og religiøse spørgsmål.

Gildeprincippet Princippet er 3 delt og danner grundlag for vores arbejde. Det enkelte medlem har ansvaret for sin egen personlige udvikling. Den enkelte tager ansvar overfor eget Gilde og Gildebevægelsen. Den enkelte viser ansvar overfor det samfund vi er en del af.


Dette princip genfinder vi i Gildeloven og Gildeløftet.

Gildeloven Enhver gildebror gør sit bedste for at nå frem til en livsanskuelse, en personlig stilling til grundlaget for sin tilværelse, at erkende sine fejl og rette dem, at nå til beherskelse af sit sind, at have respekt for det, der har værdi for andre, at gøre livet gladere og lysere overfor andre, at tage medansvar i familie og samfund, at værne naturen og vore national værdier, at virke for international forståelse, at gøre sin pligt frem for at kræve sin ret,

Gildeløftet Jeg lover oprigtigt at stræbe efter: at holde gildeloven, at hjælpe andre, at føre et Sct. Georgs sværd mod det onde i mig selv og for det, som efter min overbevisning er ret og rigtigt.

Arbejdsform Gildernes arbejdsform skal støtte gildebrødrene i det praktiske arbejde med at efterleve gildelov og -løfte og gildernes formål, idet der tilstræbes en vekselvirkning mellem individuel udfoldelse og samarbejde med andre.

Arbejdsformen kan være: Personlig udvikling gennem svende-, væbner- og riddertid. Sikre at den enkelte altid besidder de kompetencer der skal til for at fællesskabet kan udføre sine opgaver. Arbejde i grupper hvor man støtter hinanden i udførelsen af de enkelte aktiviteter f. eks. indsamlinger til humanitære formål. Projekter hvor man samles i interesse fællesskaber med henblik på at løse specifikke opgaver på tværs af organisationen. Debatskabende aktiviteter og møder i Gildet.

Fællesskabskultur i Sct. Georgs Gilderne i Danmark Personlig udvikling Vi involvere os, søger ny viden, deler viden, hjælper på eget initiativ Vi arbejder på at udvikle os til "HELE" mennesker Vi lytter, giver positiv kritik og respekterer forskellighed Vi udvikler vores sociale netværk Vi tager personlig stilling til grundlaget for vores tilværelse, herunder åndelige og etiske spørgsmål.

Fællesskabet Vi respekterer andres værdier og anerkender faglighed og kompetencer Vi viser empati og anerkender vi er forskellige og opfordre til åbenhed Vi bakker op om vores Gilde og Gildebevægelsen Vi udvikler vores Gilde og Gildebevægelsen i takt med samfundets udvikling

Samfundet Vi er aktive i lokalsamfundet og handler selvstændigt og i fællesskab Vi er parate til at engagere os i relevante opgaveløsninger Vi støtter spejderarbejdet i lokal området Vi udvikler og støtter humanitært arbejde Vi tager ansvar i samfundet Vi værner om miljøet og vore nationale værdier Vi arbejder for international forståelse

Eksterne henvisninger