Boldklubben Herning Fremad: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Jeg har, via Herning Fremads egen hjemmeside opdateret oplysninger om klubbens historie
No edit summary
Linje 3: Linje 3:
= Historie =
= Historie =


== Herning Fremads historie 1918-1950 ==
== Herning Fremads Historie ==
Klubben
Klubben
<nowiki> </nowiki>blev officielt stiftet den 12 september 1918. Klubben havde ↵da til
<nowiki> </nowiki>blev officielt stiftet den 12 september 1918. Klubben havde ↵da til
Linje 29: Linje 29:
↵levedygtig.
↵levedygtig.


== Bobby Moore ==
== Bobby Moore 1978 ==
Englands
Englands
<nowiki> </nowiki>anfører ved VM i 1966, Bobby Moore, blev under stor ↵mediebevågenhed
<nowiki> </nowiki>anfører ved VM i 1966, Bobby Moore, blev under stor ↵mediebevågenhed

Versionen fra 22. dec. 2013, 15:38

Boldklubben Herning Fremad (eller blot Herning Fremad) er en dansk fodboldklub fra den midtjyske by, Herning. Klubben var i 1. division, da denne var landets bedste række. I 1999 dannedes FC Midtjylland som en overbygning til Herning Fremad og Ikast FS. Herning Fremad spiller i dag i Danmarksserien.

Historie

Herning Fremads Historie

Klubben blev officielt stiftet den 12 september 1918. Klubben havde ↵da til huse på Nørgårds Allé, men flyttede senere til Nørregade. Man ↵bibeholdt dog Nørgårds Allé som 1.holdets hjemmebane som dengang var ↵kendt som ét af Jyllands allerhyggeligste stadions, indtil Herning ↵Stadion på Viborgvej indviedes i 1968. I 1963 flyttede klubben ud på ↵Ringkøbingvej, i den vestlige del af byen, og fik til huse i en nedlagt ↵landbrugsejendom indtil det nye klubhus blev indviet lørdag d.10 ↵september 1966. ↵  ↵Om Fremads stiftelsesdato synes der at herske nogen tvivl. Den ↵officielle dato er den 12.september 1918. En af stifterne, Aage Madsen, ↵der senere emmigrerede til USA, erklæret, at den rigtige dato var den ↵12. februar 1918, men indtil videre holder Fremad selv fast ved den 12. ↵september. Forinden havde der dog eksisteret en anden fodboldklub i ↵Herning, men dens start, virke og opløsning fortaber sig i glemslen. I ↵foråret 1910 begyndte man for anden gang med en klub, som fik bane på ↵markedspladsen, og der skal jo ikke ret meget fantasi til at forestille ↵sig, hvorledes træningsforholdene var for spillerne, når de for første ↵gang skulle ud og tumle sig med bolden efter en stor markedsdag. Trods ↵ihærdige renselsesaktioner vadede man simpelthen rundt i gødning, så der↵ er vel intet at sige til, at heller ikke denne klub viste sig ↵levedygtig.

Bobby Moore 1978

Englands anfører ved VM i 1966, Bobby Moore, blev under stor ↵mediebevågenhed indlemmet i truppen, debuterede 9. april 1978, spillede 9↵ kampe og var bla. den egentlige grund til at der blev sat ↵publikumsrekord, da Herning Fremad spillede i Rønne på Bornholm. De ↵sportslige resultater udeblev dog, indtil oprykningen til 2.division i ↵1979. Klubben hvilede dog ikke på laurbærrene, men nåede et foreløbigt ↵højdepunkt da Herning Fremad for første gang i klubbens historie ↵rykkede op i 1.division i 1982. Bobby Moore medvirkede ikke nævneværdigt med point til klubben, men var i høj grad med til at profilere klubben og bidrog i form af sin status og professionalisme til pengefodbolds indtog og accept i dansk klubfodbold.

Ekstern kilde/henvisning


FodboldSpire
Denne artikel om en fodboldklub er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.