Joseph Serchuk: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
{{dåsedansk}}
m Tilføjede Kategori:Jøder fra Polen ved hjælp af Hotcat
Linje 23: Linje 23:
== Eksterne links ==
== Eksterne links ==
* [http://www.thepartisan.org/document/68555,0,14493.aspx Joseph Serchuk Organisationen af ​​Partisaner Underground Fighters og Ghetto Rebels] (hebraisk)
* [http://www.thepartisan.org/document/68555,0,14493.aspx Joseph Serchuk Organisationen af ​​Partisaner Underground Fighters og Ghetto Rebels] (hebraisk)

[[Kategori:Jøder fra Polen]]


[[en:Joseph Serchuk]]
[[en:Joseph Serchuk]]

Versionen fra 12. jan. 2014, 12:56

Maskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.

Joseph Serchuk (1919 - 6 november 1993) var den øverstbefalende for den jødiske partisan enhed i Lublin området Polen under Holocaust. Efter krigen, han vidnede ved forsøg med nazisterne, og han modtog særlig anerkendelse fra den Staten Israel.

Biografi

Efter hans forældre og andre familiemedlemmer blev dræbt i ghettoen i 1941, blev Joseph og hans bror David taget til Sobibor udryddelseslejr. Efter en dag i lejren, flygtede han med sin bror til den nærmeste skov, og sammen med andre, flygter han grundlagde kernen i partipolitisk gruppe. Under krigen den gruppe ledet af jøder, der var flygtet fra ghettoerne fanget i nærheden, og fra Sobibor Gruppen omfattede også forfatteren Dov Freiberg.

Efter krigen Joseph deltog i lokalisering flygtende nazistiske krigsforbrydere i Europa, og tjente som vidne i Nürnbergprocessen. Så vendte han tilbage til Polen og anvendes til at emigrere til Israel, men blev afvist.

I 1950 Serchuk fået et pas og gik til Israel. Straks ved ankomsten i Israel, blev han udarbejdet som en soldat i hær. Efter service, han giftede sig, bosatte sig i Yad Eliyahu i Tel Aviv og begyndte business industrien og iværksætteri.

I årenes løb Serchuk gik til Europa flere gange for at vidne i retssagerne mod nazistiske krigsforbrydere. I den ene, at retssagen mod Oberscharführer Hugo Raschendorfer, var han den eneste retsforfølgning vidne. Efter Raschendorfer blev dømt og idømt livsvarigt fængsel, blev Serchuk tildelt en særlig pris fra nazistiske forbrydelser Investigation Department of Israel Politi.

I 1967 Levi Eshkol og Israels premierminister, gav ham Fighters mod nazisterne Medal, og i 1968 modtog han desuden de State Fighters Medal.

Joseph Serchuk døde i 1993 i Tel Aviv i en alder af 74. Han var gift og efterlod ni børn og mere end hundrede børnebørn og oldebørn.

Se også

Eksterne links