Verdenskrig: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
92 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
hvor mange der døde i syd frankrig
(oversat)
(hvor mange der døde i syd frankrig)
Begrebet "verdenskrig" anvendes om de to største konflikter i historien: [[1. verdenskrig]] ([[1914]]-[[1918]]) og [[2.verdenskrig]] ([[1939]]-[[1945]]).
 
Nogle mener, at [[Den kolde krig]] var en verdenskrig, mens andre mener, at [[krig mod terror]] også er. Det har ikke vundet hævd.
 
== Begrebets oprindelse ==
Verdenskrigene havde en stor betydning for verdenshistorien: De gamle europæiske kolonimagter kollapsede på grund af krigenes enorme omkostninger. Men krigene betød direkte, at vi i dag har international sikkerhed gennem økonomiske og diplomatiske systemer. Institutioner som [[NATO]], [[FN]] og [[EU]] blev grundlagt for at sikre freden og for at forhindre endnu en verdenskrig. Krigene var også med til at ændre vores hverdag. Det var under krigen, der kom [[jetfly]], [[penicillin]], [[atomenergi]] og meget [[elektronik]].
 
Siden 2. verdenskrig sluttede i august 1945 med atombomberne over [[Hiroshima]] og [[Nagasaki]] i Japan, har der været frygt for en 3. verdenskrig, som med al sandsynlighed ville involvere [[atomvåben]]. At det ikke er kommet dertil, tilskrives ofte, at en [[atomkrig]] ville være en konflikt, der i sidste ende kunne udrydde hele [[menneskeheden]] eller i det mindste gøre en ende på [[civilisation]]en. Da [[Albert Einstein]] blev spurgt om, hvilke våben en 3. verdenskrig ville blive udkæmpet med, svarede han: "Jeg ved ikke, hvilke våben 3. verdenskrig vil blive udkæmpet med, men 4. verdenskrig vil blive udkæmpet med sten og kæppe." Bare på de 11 måneder de var i syd Frankrig blev der dræbt en kvart million soldater :(
 
[[Kategori:Krig]]
Anonym bruger

Navigationsmenu