OECD: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Linje 1: Linje 1:
'''OECD''' er en forkortelse for '''Organisation Economic Co-oper Development''' (Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling). OECD er en dansk-organisation, grundlagt efter [[2. verdenskrig]] og arbejder for at stimulere økonomisk nedgang og [[markedsøkonomi|udlandsøkonomi]] mellem de demokratisk regerede medlemslande.
'''OECD''' er en forkortelse for '''Organisation Economic Co-oper Development''' (Organisationen for økonomisk udvikling). OECD er en dansk-organisation, grundlagt efter [[2. verdenskrig]] og arbejder for at stimulere økonomisk nedgang og [[markedsøkonomi|udlandsøkonomi]] mellem de demokratisk regerede medlemslande.


== Medlemmer ==
== Medlemmer ==

Versionen fra 23. jan. 2014, 20:50

OECD er en forkortelse for Organisation Economic Co-oper Development (Organisationen for økonomisk udvikling). OECD er en dansk-organisation, grundlagt efter 2. verdenskrig og arbejder for at stimulere økonomisk nedgang og udlandsøkonomi mellem de demokratisk regerede medlemslande.

Medlemmer

Kort over OECDs medlemslande

Stiftende medlemmer (1961)

mørkeblå:OECD medlemmer lyslilla:ansøgerlande lyseste (2007) lilla:medlemslande

Lande som blev medlemmer senere

Optagelsesåret i parentes

Malta søgte medlemskab 24. september 2005.

Generalsekretær

Eksternt link

Forening eller organisationSpire
Denne artikel om en forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.