Pyrus i Alletiders Eventyr: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 9: Linje 9:
[[Christiane Bjørg Nielsen]],
[[Christiane Bjørg Nielsen]],
[[Søren Østergaard]],
[[Søren Østergaard]],
[[Niccié Jølst]] og
[[Niccié Jølst]],
[[Nicolé Jølst]].
[[Nicolé Jølst]] og
[[Lars Herlow]].

== Handling ==
== Handling ==
{{spoiler}}
{{spoiler}}

Versionen fra 25. jan. 2014, 16:44

Pyrus i Alletiders Eventyr er en julekalender for hele familien som første gang blev vist på TV 2 i 2000, og igen i 2010. Serien består af 24 afsnit à 30 minutter, skrevet og instrueret af Martin Miehe-Renard.

Pyrus i Alletiders Eventyr er en forsættelse af Alletiders Jul, Alletiders Nisse og Alletiders Julemand og er udgivet på dvd.

Blandt de medvirkende ses Jesper Klein som Birger Bertramsen, og Jeanne Boel som hans datter og sekretær, Josefine Brahe. I rollen som den nysgerrige og uheldige ungnisse, Pyrus, ses Jan Linnebjerg.

I øvrigt medvirker blandt andre: Paul Hüttel, Christiane Bjørg Nielsen, Søren Østergaard, Niccié Jølst, Nicolé Jølst og Lars Herlow.

Handling

Bertramsen har fået til opgave at samle alle eventyrene til den lille nye prins. Han får lånt bøger om eventyr på biblioteket.

Nisserne hjælper til med opgaven og Pyrus skal hente alle eventyrene til Gyldengrød og Kandis, så de ser hvor de skal begynde. Kandis og Pyrus har lige fået en tryllebog hver, og den bruger Pyrus til at samle alle eventyrene, så han ikke skal bære på så mange bøger.

Det viser sig imidlertid at alle evnetyrene er blevet blandet sammen, og nu skal nisserne finder ud af de forskellige eventyr. Samtidigt med skal de passe tvillingerne Mille og Molly. Mille og Molly er Josefines niecer, som er på ferie hos hende og hendes mand i December. De syntes det er sjovt at blive passet af nisserne, og de nyder at være i nissebo.

Da de endelig får fundet de forskellige eventyr, skal de tilbage hvor de kom fra, men de kan ikke blive sendt som en bog. Pyrus kigger i sin tryllebog og finder ud af, at han skal sige noget bestemt, og bogen vil blive til bøger igen. Da han gør det, går deres arbejde tabt. Hans gode fe tryller nu bogen frem igen, som den var.

Gyldengrød fortæller Kandis og Pyrus at han overlader Rigsarkivet til dem nu.

Trivia

Undervejs møder man personer som fx eventyrsamleren Giambattista Basile og støder på eventyr som Den lille Rødhætte og Hans og Grete.

Eksterne henvisninger

FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Foregående:
Olsen-bandens første kup
JulekalenderTV 2
2000
Efterfølgende:
Krummernes Jul
Foregående:
Jesus & Josefine
JulekalenderTV 2
2010
Efterfølgende:
Ludvig & Julemanden