Frederikshavn forenede Idrætsklubber: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m (Bot: Migrerer 1 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q9178206)
I årene [[1960]]-[[1962|62]] og [[1977]]-[[1978|78]] spillede klubben i Danmarks bedste række, dengang [[Danmarksturneringen i fodbold|1. division]], bl.a. ved hjælp af en af landets bedste fodboldspillere nogensinde, den navnkundige [[Harald Nielsen]], også kaldet 'Guld-Harald'.
 
Holdets hjemmekampe spilles på [[Frederikshavn Stadion]], der har plads til 15.000 tilskuere. På hjemmebane spiller man i rød/sort-stribet trøje, sorte bukser og sorte strømper og på udebane blåhvid trøje, blåsorte bukser og blåsorte strømper.
 
I 2004 var der planer om at overflytte den konkursramte fodboldklub [[FC Nordjylland]] til [[Frederikshavn]], da moderklubben [[Aalborg Chang]] ikke ønskede at påtage sig opgaven med at drive en [[1. division (fodbold)|1. divisionsklub]]. Derfor så man på andre byer, heriblandt Frederikshavn, fordi byen og klubben mente de havde de fornødne midler til at drive en professionel fodboldklub. Det var faktisk så tæt på, at [[DBU]] "bare" skulle sige ja til dette, hvilket på forhånd blev set som en mindre formalitet der bare skulle overstås. Desværre for frederikshavnerne valgte DBU ikke at godkende ansøgningen om licensflytningen, hvilket betød, at der kom til at mangle et hold i [[1. division (fodbold)|1. division]]. Denne plads blev dog senere givet til bedste nedrykker, [[Brønshøj Boldklub|Brønshøj]], som dog rykkede ned fra rækken for andet år i træk. Frederikshavnerne forblev derfor i Danmarksserien.
Anonym bruger

Navigationsmenu