Islamisme: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
29 bytes fjernet ,  for 8 år siden
m
ingen redigeringsopsummering
(broken link)
mNo edit summary
 
=== Sammensmeltning af religion og stat ===
Sammensmeltningen af gud og hans skaberværk, dvs. sammensmeltningen af det religiøse og det verdslige. Jordens gang skal styres direkte af guds givne ord, koranen. Mennesket er ifølge denne forestilling skabt af gud for at følge guds påbud til fulde. Koranen bygger på alt i alt at være et godt, rent og troende menneske.{{kilde mangler|dato=Uge 16, 2013}} Man skal som muslim have respekt for hinanden som mennesker osv. Man beder fem gange om dagen for at prise gudGud(Allah) for det liv, man har modtaget og beder til den almægtige, fordi han er stor, nådig, barmhjertig, retfærdig, han er alt og alle, fordi han er alt livs skaber.
 
[[Koranen]] og og [[Hadith]], overleveringer om profeten [[Muhammed]]s liv, virke og udtalelser, danner grundlaget for, hvordan det menneskelige samfund skal indrettes.{{kilde mangler|dato=Uge 16, 2013}} Det er disse skrifter det enkelte menneske skal følge.
 
=== Universalitet ===
Ud af denne forestilling er islamismen også en universel ideologi.{{kilde mangler|dato=Uge 16, 2013}} Koranen selv som profeten Muhammed kendte ikke kendte til nogen verdslig stat eller til nogen nationalitet.{{kilde mangler|dato=Uge 16, 2013}} Statens formål er i sin overordnede form ikke beherskelsen af en bestemt nationalstat eller et bestemt folkeslag, men derimod omsættelsen af de gudsgivne påbud.{{kilde mangler|dato=Uge 16, 2013}} Dette formål er universelt, dvs. det kender ikke til nogen grænser. De gudsgivne regler skal spredes til alle verdens muslimer, der alle bør leve efter koranensKoranens skrifter. Muslimer skal leve i en stor islamisk stat, [[Umma]]en, der blot skal sørge for opretholdelsen af den gudsgivne orden. Da de forskellige islamistiske strømninger ofte er meget knyttet til de forskellige mellemøstlige nationalstater, er dette krav om en stat for alle muslimer sjældent særlig mærkbart.{{kilde mangler|dato=Uge 16, 2013}}
 
=== Modstand mod vestlig modernitet ===
1

redigering

Navigationsmenu