Kristi Kirke: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
mNo edit summary
mNo edit summary
Linje 22: Linje 22:


Anden menighed med det danske navn "Kristi Kirke", men som IKKE er en del af mormonbevægelsen:
Anden menighed med det danske navn "Kristi Kirke", men som IKKE er en del af mormonbevægelsen:
* Kristi Kirke København er en aktiv menighed, som har gudstjenester hver søndag på Frederiksberg. Den er en del af International Churches of Christ.[[it:Chiesa di Cristo (Santi degli ultimi giorni)]]
* Kristi Kirke København er en aktiv menighed, som har gudstjenester hver søndag på Frederiksberg. Den er en del af International Churches of Christ.

Versionen fra 4. feb. 2014, 20:48

Kristi Kirke (eng:Church of Christ) var det oprindelige navn på den kirke, som grundlagdes af Joseph Smith uformelt i 1829 og officielt i 1830, samme år som Mormons Bog blev udgivet. I 1834 skiftede kirken officielt navn til The Church of the Latter Day Saints (Kirken af de Sidste Dages Hellige). Dette står navn står stadig skrevet over indgangen til det første mormontempel, som blev bygget i Kirtland, Ohio. I 1838 skiftede kirken officielt navn til The Church of Jesus Christ of Latter Day Saints (Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige). Ved Joseph Smiths død blev kirken splittet, da han ikke havde givet nogle klare retningslinjer for, hvem der skulle afløse ham som kirkens profetpræsident og leder. Dette medførte den største splittelse af den oprindelige mormonkirke, det skal bemærkes, at alle mormonsekter påstår, at de repræsenterer den rigtige oprindelige kirke, som Joseph Smith oprettede. Denne kirke accepterede aldrig officielt flerkoneri, på trods af Joseph Smith praktiserede det i det skjulte, hvilket var ulovligt i USA. De mest betydningsfulde kirker som opstod i årene efter Joseph Smiths død omfatter:


Andre mormonsekter omfatter:

Anden menighed med det danske navn "Kristi Kirke", men som IKKE er en del af mormonbevægelsen:

  • Kristi Kirke København er en aktiv menighed, som har gudstjenester hver søndag på Frederiksberg. Den er en del af International Churches of Christ.