Coventry City F.C.: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m linkfix League One
samler + eksterne henvisninger
Linje 59: Linje 59:
Andre kendte spillere er den legendariske målmand [[Steve Ogrizovic]], irske [[Robbie Keane]] og rumænske [[Viorel Moldovan]].
Andre kendte spillere er den legendariske målmand [[Steve Ogrizovic]], irske [[Robbie Keane]] og rumænske [[Viorel Moldovan]].


== Eksterne henvisninger ==
{{Premier League}}
{{Commonscat|Coventry City F.C.}}
{{The Championship}}
{{Football League 1}}


{{Premier League}}
{{Commonskat|Coventry City F.C.}}
{{The Championship}}{{Football League 1}}


[[Kategori:Fodboldklubber i England]]
[[Kategori:Fodboldklubber i England]]

Versionen fra 2. mar. 2014, 00:45

Coventry City F.C.
Klubdetaljer
Fulde navn Coventry City Football Club
Kaldenavn(e) The Sky Blues
Grundlagt 1883
Hjemmebane Sixfields Stadium
Northampton
England
Kapacitet 32500 tilskuere
Formand Ledigt
Manager Steven Pressley
Liga 2013/14 League One
Liga 2012/13 League One (15. plads)
Andet
Websted http://www.ccfc.co.uk/
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane

Coventry City er en engelsk fodboldklub fra Coventry, der spiller i League One, men som spillede i Premier League 1967-2001, hvilket er en af de længste serier i engelsk fodbolds historie – overgået af Arsenal og Sunderland. Klubben nåede dog aldrig en bedre placering end en 6. plads i den bedste engelske række. En enkelt gang har klubben vundet FA Cuppen, og det var i 1987.

Klubbens første mange år var intet specielt, men i 1959 rykkede man op fra 4. division og efter to yderligere oprykninger kunne man i 1967 kalde sig 1. divisionsklub (1. division var på det tidspunkt den bedste række). Ingen troede, at klubben ville overleve, men det gjorde den og de næste 33 år endte Coventry på stort set alle placeringer mellem 6 og 19.

De gode resultater betød også en plads i UEFA Cuppen (dengang Intercity Cuppen), hvor klubben bl.a. slog Bayern München 2-1 på hjemmebane i 1971, blot for at tabe 5-1- i München. Den største succes kom dog i 1987, hvor FA Cuppen blev vundet med en 3-2-sejr over Tottenham Hotspur, og dermed blev den klassiske Monty Python-sketch Kommunist-quizzen forældet, da et af trickspørgsmålene er "Hvornår vandt Coventry City sidst FA Cuppen?" (svaret var "aldrig"). Det blev dog ikke til deltagelse i Pokalvindernes Turnering, da England var udelukket fra europæisk fodbold pga. Heysel-tragedien.

I 2001 gik det galt for klubben, der med manager Gordon Strachan ved roret måtte forlade Premier League efter 34 år. Siden har det budt på en række midterplaceringer i The Championship, men endnu er det ikke lykkedes at vende tilbage til Premier League. I 2005 forlod klubben sin mangeårige hjemmebane Highfield Road og skiftede til det mere moderne stadion Ricoh Arena. I 2012 blev derouten total da klubben rykkede ned i League One for første gang i 48 år, og efter en skidt start på tilværelsen i League One blev manager Andy Thorn fyret. Den 19. september 2012 blev Mark Robins udpeget som ny manager.

Af danske spillere kan nævnes Martin Johansen, Morten Hyldgaard, Mikkel Bischoff og den dansk-fødte færøske landsholdsspiller Claus Bech Jørgensen.

Andre kendte spillere er den legendariske målmand Steve Ogrizovic, irske Robbie Keane og rumænske Viorel Moldovan.

Eksterne henvisninger