Birmingham: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
Linje 49: Linje 49:
[[Birmingham Airport|Birmingham Lufthavn]] er [[Storbrittanien]]s 7. største lufthavn.
[[Birmingham Airport|Birmingham Lufthavn]] er [[Storbrittanien]]s 7. største lufthavn.
[[Scandinavian Airlines System|SAS]] og [[bmi (flyselskab)|bmi]] har direkte ruteflyvning til og fra [[Københavns lufthavn]], og flyvetiden er omkring to timer.
[[Scandinavian Airlines System|SAS]] og [[bmi (flyselskab)|bmi]] har direkte ruteflyvning til og fra [[Københavns lufthavn]], og flyvetiden er omkring to timer.
Lufthavnen ligger ved en togstation og giver nem adgang til Birmingham's togsystem.
Lufthavnen ligger ved en jernbanestation og giver nem adgang til Birmingham's togsystem.
Den internationale lufthavn [[East Midlands]] ligger cirka halvanden times bus og togrejse fra Birmingham.
Den internationale lufthavn [[East Midlands]] ligger cirka halvanden times bus og togrejse fra Birmingham.
I 2007 oprettede [[Sterling Airlines|Sterling]] en rute fra Københavns Lufthavn til denne lufthavn men måtte lukke ruten i 2008.<ref>{{Cite news
I 2007 oprettede [[Sterling Airlines|Sterling]] en rute fra Københavns Lufthavn til denne lufthavn men måtte lukke ruten i 2008.<ref>{{Cite news

Versionen fra 4. mar. 2014, 15:33

For alternative betydninger, se Birmingham (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Birmingham)
Birmingham (Storbritannien)
Birmingham
Birmingham
Birminghams beliggenhed

52°28′59″N 1°53′37″V / 52.48306°N 1.89361°V / 52.48306; -1.89361Birmingham er en by i England med ca. 1.000.000 indbyggere. Birmingham ligger i West Midlands og har været knudepunkt for kanaltrafikken i England.

Historie

Birmingham fik rettigheder som by i 1166 da man fik tilladelse til at holde marked hver torsdag. I slutningen af det 17. århundrede var befolkningen oppe på ca. 15.000 mennesker. I løbet af det 18. og 19. århundrede voksede byen kraftigt og udviklede en stor industri af forskellig slags. Byen var et vigtigt knudepunkt for kanalerne i England; de kan stadig ses sammen med deres sluser. Byen fostrede opfindere som James Watt og Matthew Boulton, der opfandt henholdsvis dampmaskinen og gasbelysning. I 1889 fik Birmingham købstadsrettigheder af dronning Victoria.

Institutioner

The Mailbox er et indkøbscenter med restauranter der ligger ud til kanalerne.

Birmingham Universitet grundlagt i 1900 af byens borgere. Lidt nord for universitetet ligger Birminghams botaniske have der åbnede i 1832. Det havde flere forskellige drivhuse. I 1895 blev den botaniske have omdannet til golfbane (i dag Edgbaston Golf Club), som fortsat byder på eksotiske planter hist og her, fra tiden som botanisk have. Chokoladefabrikken Cadbury ligger i forstaden Bournville. Fabrikken har tilknyttet en forlystelsespark, Cadbury World,[1] hvor man kan se produktionen. I forstaden Aston ligger Aston Universitet og forstaden har givet navn til fodboldklubben Aston Villa.

Indkøbscentret Bullring med en karakteristisk kurvet "tallerken-belagt" facade.

City of Birmingham Symphony Orchestra blev international anerkendt under ledelse af Simon Rattle.[2] Birmingham Museum & Art Gallery ligger centralt i byen på Chamberlain Square og udstiller billedkunst, antikviteter samt industrielle, etnologiske og arkæologiske objekter med mere.[3] Det har en større samling af Præ-rafaeliternes billedkunst.

National Indoor Arena set fra kanalsiden.

Der er flere store konference og udstillingscentre i Birmingham: National Exhibition Centre (NEC)[4] ligger udmiddelbart ved lufthavnen og bruges til store udstillinger; The ICC ligger centralt ved kanalerne og markedfører sig selv som en af Storbrittaniens førende konferencecentre;[5] National Indoor Arena (NIA) ligger også ved kanalerne ikke langt The ICC og der finder store indendørs sportstævner og koncerter sted. Det europæiske Melodi Grand Prix blev holdt i National Indoor Arena i 1998.[6]

Avisen Birmingham Post udgives af Midland Newspapers.[7] BBC har en afdeling i Birmingham og den holder til i The Mailbox.

Infrastruktur

Birmingham Lufthavn er Storbrittaniens 7. største lufthavn. SAS og bmi har direkte ruteflyvning til og fra Københavns lufthavn, og flyvetiden er omkring to timer. Lufthavnen ligger ved en jernbanestation og giver nem adgang til Birmingham's togsystem. Den internationale lufthavn East Midlands ligger cirka halvanden times bus og togrejse fra Birmingham. I 2007 oprettede Sterling en rute fra Københavns Lufthavn til denne lufthavn men måtte lukke ruten i 2008.[8] Coventry lufthavn ligger en time fra Birmingham. Fra denne lufthavn flyves hovedsagligt til sydeuropæiske destinationer.

Den centrale kanal i Birmingham med forgængerbro og husbåde. Til venstre i billedet er en del af konferencecentret The ICC.

Kanaler ved Birmingham anvendes stadig, men nu hovedsagligt kun til husbåde. De er muligt at gå og cykle langs kanalerne. Hovedkrydset i Birmingham's kanaler er ved National Indoor Arena og den karakteristiske pub Malt House. Derfra udgår tre hovedkanaler: En i sydøstlig retning der går forbi konferencecentret The ICC og henimod Mailbox, hvor den slår et knæk og fortsætter i sydvestlig retning forbi Birminghams Universitet. De to andre løber i henholdsvis nordvestlig og nordøstlig retning. Den nordøstlige kanal har en række sluser.

Birmingham skyline med udsigt til Centenary Square med War Memorial og det centrale bibliotek i baggrunden.

Det centrale strøg i Birmingham begynder i Øst ved indkøbscentret Bullring og fortsætter ad den centrale indkøbsgade New Street hen til pladsen Victoria Square med rådhuset og museet, igennem det centrale bibliotek til Centenary Square med War Memorial og Convention Place med Repertory Theatre og The ICC. Fortsætter man gennem The ICC med koncertsalen kommer man til kanalen med Brindley Place på den anden side. Hele dette strøg er gågade uden krydsende biltrafik.

Referencer

  1. ^ Cadbury World: a fun chocolate day trip to one of the UK’s most popular family attractions
  2. ^ Sir Simon Rattle, biografi, EMI Classics.
  3. ^ Birmingham Museum & Art Gallery
  4. ^ The NEC Group, Birmingham
  5. ^ The ICC, Birmingham – Conferences, meeting and events at the UK's premier conference centre
  6. ^ "Eurovision Song Contest 1998".
  7. ^ Birmingham Post – local news, Birmingham business, guide, politics & more
  8. ^ Jens Kurt Jørgensen (29. september 2008). "Halvdelen af nye flyruter fra København lukkes igen". epn.dk.

Weblinks

Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Skabelon:Link GA