Eurofighter: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Omdirigering til Eurofighter Typhoon
 
Patchfinder (diskussion | bidrag)
Eurofighter; en.wiki
Linje 1: Linje 1:
'''Eurofighter Jagdflugzeug [[GmbH]]''' (''engelsk: Eurofighter Fighter aircraft GmbH'') er en multinational virksomhed der koordinerer design, produktion og opgradering af kampflyet [[Eurofighter Typhoon]], det omfatter bl.a. indarbejdelsen af jetmotorer som er designet og fremstillet af [[EuroJet Turbo GmbH]].
#redirect [[Eurofighter Typhoon]]

Selskabet er etableret i 1986 og har hovedsæde i [[Hallbergmoos]] i [[Bayeren]] i [[Tyskland]].<ref>"[http://www.eurofighter.com/impressum0.html Impressum]." Eurofighter. Retrieved on 17 September 2011. "Eurofighter Jagdflugzeug GmbH Am Söldnermoos 17 D-85399 Hallbergmoos Germany"</ref> Selskabet ejes af de store fly- og helikopterproducenter blandt de fire Eurofighter-partnernationer:

* 46 %: [[Airbus Group]]
** 33 % Airbus Group Deutschland GmbH (Tyskland)
** 13 % Airbus Group CASA ([[Spanien]])
* 33 %: [[BAE Systems]] ([[Storbritannien]])
* 21 %: [[Alenia Aermacchi]] ([[Italien]]), datterselskab til [[Finmeccanica]]

Eurofighter GmbH's kunder er '''NATO Eurofighter and Tornado Management Agency''' ([[NETMA]]), som opererer på vegne af partnernationerne. Denne samarbejdede ledelsesmodel følger [[Panavia Tornado|Tornado]]-programmet tæt. I dette tilfælde var [[Panavia Aircraft GmbH]] ansvarlig for levering af våbensystem og det britiske [[Turbo-Union|Turbo-Union Ltd.]] var ansvarlig for fremdriftssystemet.

== Kilder ==
{{reflist}}

== Eksterne henvisninger ==
*[http://www.eurofighter.com/ Eurofighter website (operated by Eurofighter Jagdflugzeug GmbH)]

[[Kategori:Multinationale virksomheder]]
[[Kategori:EADS]]
[[Kategori:Fremstillingsvirksomheder fra Tyskland]]
[[Kategori:Fly- og helikopterproducenter]]

Versionen fra 4. mar. 2014, 21:24

Eurofighter Jagdflugzeug GmbH (engelsk: Eurofighter Fighter aircraft GmbH) er en multinational virksomhed der koordinerer design, produktion og opgradering af kampflyet Eurofighter Typhoon, det omfatter bl.a. indarbejdelsen af jetmotorer som er designet og fremstillet af EuroJet Turbo GmbH.

Selskabet er etableret i 1986 og har hovedsæde i Hallbergmoos i Bayeren i Tyskland.[1] Selskabet ejes af de store fly- og helikopterproducenter blandt de fire Eurofighter-partnernationer:

Eurofighter GmbH's kunder er NATO Eurofighter and Tornado Management Agency (NETMA), som opererer på vegne af partnernationerne. Denne samarbejdede ledelsesmodel følger Tornado-programmet tæt. I dette tilfælde var Panavia Aircraft GmbH ansvarlig for levering af våbensystem og det britiske Turbo-Union Ltd. var ansvarlig for fremdriftssystemet.

Kilder

  1. ^ "Impressum." Eurofighter. Retrieved on 17 September 2011. "Eurofighter Jagdflugzeug GmbH Am Söldnermoos 17 D-85399 Hallbergmoos Germany"

Eksterne henvisninger