Vestforbrænding: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Nyopret
 
Tvarnoe (diskussion | bidrag)
Kategori:Billede savnes
Linje 10: Linje 10:
[[Kategori:Genbrug]]
[[Kategori:Genbrug]]
[[Kategori:Glostrup]]
[[Kategori:Glostrup]]
[[Kategori:Billede savnes]]

Versionen fra 16. jul. 2006, 16:11

Vestforbrænding (reelt I/S Vestforbrænding) er mest kendt som et stort forbrændingsanlæg beliggende i Ejby ved Glostrup.

Værket er dog ikke virksomhedens eneste aktivitet, idet Vestforbrænding blandt andet driver flere genbrugspladser i anlæggets opland og helt eller delvist står for indsamling af forskellige typer affald i flere kommuner.

Selve forbrændingsanlægget er eller har været Nordeuropas største, målt på ovnkapacitet, med en kapacitet på 600.000 tons affald om året, selvom kommunen dog har sat en grænse på 500.000 tons. På en normal hverdag er der mellem 400 og 550 indvejninger af køretøjer med affald, og naturligvis noget færre lørdag og søndag. (Kilde:Vagten i vejeboden) Aflæssehallen har ca 15 aflæssebaner og en særlig bane til aflæsning for stikprøvekontrol af læssets indhold. Værket er et kraftvarmeværk; det vil sige at den energi der frigives ved forbrænding af affald både omdannes til kraft (elektricitet) og varme (fjernvarme).

Vestforbrænding blev meget omtalt i forbindelse med den morddømte Peter Lundin, der ifølge hans vidneforklaring i retten havde afleveret resterne af hans samlever og dennes to børn i containere på en af Vestforbrændings containerpladser. Store bunker aske og slagger fra forbrændingsanlægget blev gennemsøgt for eventuelle knoglerester, uden man dog fandt noget der kunne kædes direkte sammen med mordene.