Dumbledores Armé: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Bot: fjerner selvreference
Har finpudset grammatikken.
Linje 5: Linje 5:


== Uddybning ==
== Uddybning ==
Grunden til at de opholder sig der, forholder sig således, fordi at [[Dolora Nidkjær]] i den pågældende periode er både rektor af Hogwarts og lærer i faget [[Hogwarts#Forsvar mod Mørkets Kræfter|Forsvar mod Mørkets Kræfter]]. Men hendes lektioner er foregår under stramme forhold og de laver derfor kun skriftlige opgaver, i stedet for at lære ved hjælp af at udføre magier. Så eleverne flytter delvist af den grund, til [[Hogwarts#Fornødenhedsrummet|Fornødenhedsrummet]] hvor [[Harry Potter (person)|Harry Potter]], [[Ron Weasley]] og [[Hermione Granger]] lære de andre elever at bruge de forskellige besværgelser, da de ikke får meget ud af det skriftlige i [[Dolora Nidkjær]]s timer. En del af organisationen, som består af de lidt ældre elever, [[Harry Potter (person)|Harry Potter]], [[Hermione Granger]], [[Ron Weasley]], [[Neville Longbottom]], [[Luna Lovegood]] og [[Ginny Weasley]], ses også senere i slutningen af bogen, hvor de begiver sig ind på [[Ministeriet for magi]], efter at Harry har haft et voldsomt mareridt hvor stedet indgår. Deres træning i [[Hogwarts#Fornødenhedsrummet|Fornødenhedsrummet]] bliver derfor sat på hård prøve.
Grunden til at de opholder sig der, forholder sig således, fordi at [[Dolora Nidkjær]] i den pågældende periode er både rektor af Hogwarts og lærer i faget [[Hogwarts#Forsvar mod Mørkets Kræfter|Forsvar mod Mørkets Kræfter]]. Men hendes lektioner foregår under stramme forhold og de laver derfor kun skriftlige opgaver i stedet for at lære ved at udføre magier. Så eleverne flytter delvist af den grund til [[Hogwarts#Fornødenhedsrummet|Fornødenhedsrummet]] hvor [[Harry Potter (person)|Harry Potter]], [[Ron Weasley]] og [[Hermione Granger]] lærer de andre elever at bruge de forskellige besværgelser, da de ikke får meget ud af det skriftlige i [[Dolora Nidkjær]]s timer. En del af organisationen, som består af de lidt ældre elever, [[Harry Potter (person)|Harry Potter]], [[Hermione Granger]], [[Ron Weasley]], [[Neville Longbottom]], [[Luna Lovegood]] og [[Ginny Weasley]], ses også senere i slutningen af bogen, hvor de begiver sig ind på [[Ministeriet for magi]], efter at Harry har haft et voldsomt mareridt hvor stedet indgår. Deres træning i [[Hogwarts#Fornødenhedsrummet|Fornødenhedsrummet]] bliver derfor sat på hård prøve.
== Medlemmer ==
== Medlemmer ==
{| class="wikitable"
{| class="wikitable"

Versionen fra 25. apr. 2014, 14:22

Dumbledore's Armé (forkortet D.A.) er en fiktiv elevorganisation i J. K. Rowling's Harry Potter-serie, hvori den grundlægges af hovedpersonerne Harry Potter, Ron Weasley og Hermione Granger for at kunne stå imod Hogwarts' Storinkvisitor Dolora Nidkjær, såvel som for at lære praktisk Forsvar mod Mørkets Kræfter.

Øvelokale

Gruppen finder tilholdssted i Fornødenhedsrummet, som Neville Longbottom tidligere har fundet ved et tilfælde. Dette sætter dem i stand til at øve uhindret. Samtidig sørger rummet for at give dem de perfekte omgivelser til at holde lektionerne i; der er skydeskiver, turneringsplads, bogreoler fyldte med brugbare bøger, og meget andet.

Uddybning

Grunden til at de opholder sig der, forholder sig således, fordi at Dolora Nidkjær i den pågældende periode er både rektor af Hogwarts og lærer i faget Forsvar mod Mørkets Kræfter. Men hendes lektioner foregår under stramme forhold og de laver derfor kun skriftlige opgaver i stedet for at lære ved at udføre magier. Så eleverne flytter delvist af den grund til Fornødenhedsrummet hvor Harry Potter, Ron Weasley og Hermione Granger lærer de andre elever at bruge de forskellige besværgelser, da de ikke får meget ud af det skriftlige i Dolora Nidkjærs timer. En del af organisationen, som består af de lidt ældre elever, Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Neville Longbottom, Luna Lovegood og Ginny Weasley, ses også senere i slutningen af bogen, hvor de begiver sig ind på Ministeriet for magi, efter at Harry har haft et voldsomt mareridt hvor stedet indgår. Deres træning i Fornødenhedsrummet bliver derfor sat på hård prøve.

Medlemmer

Person Hus Baggrund og handlinger som medlem af Dumbledores Armé
Alice Tolipan (Ukendt kollegie) Alice Tolipan går en årgang over Harry Potter.
Luca Carruse (Ukendt kollegie) Luca Carruse går en årgang over Harry Potter.
Hannah Abbott Hufflepuff Hannah Abbott går på samme årgang som Harry Potter. På sit femte år udnævnt som Vejleder.
Katie Bell Gryffindor Katie Bell går en årgang over Harry Potter. I Halvblodsprinsen er hun den eneste, der er tilbage fra det oprindelige hold, som Harry startede på. Hun laver en fremragende indsats, nu er det bare med Ginny Weasley og Demelza Robins som sine angrebspartnere.
Susan Bones Hufflepuff Susan Bones går på samme årgang som Harry Potter.
Lavender Brown Gryffindor Lavender Brown sover på samme sovesal som Hermione Granger. Hun er bedste veninde med Pavarti Patil som også kommer fra Gryffindor. I Fønixordenen tror Lavender ikke på Harrys historie om Lord Voldemorts tilbagevenden ligesom Seamus Finnigan. Dog melder hun sig ind i Dumbledores Armé senere.
Cho Chang Ravenclaw Cho Chang er et år ældre end Harry. I Flammernes Pokal bliver hun kæreste med Cedric Diggory som i slutningen af semestret bliver dræbt af Lord Voldemort.
Michael Corner Ravenclaw Michael Cornor går på samme årgang som Harry Potter.
Colin Creevey Gryffindor Colin Creevey er storebror til Dennis Creevey og går en årgang under Harry Potter. Han dør i Slaget om Hogwarts.
Dennis Creevey Gryffindor Dennis Creevey er lillebror til Colin Creevey. Han går tre årgange under Harry Potter.
Marietta Edgecombe Ravenclaw Marietta Edgecombe går en årgang over Harry Potter.
Justin Finch-Fletchley Hufflepuff Justin Finch-Fletchley går på samme årgang som Harry Potter.
Seamus Finnigan Gryffindor Seamus Finnigan går på samme årgang som Harry Potter og er en af Harrys venner. I Fønixordenen bliver Seamus uvenner med Harry fordi han ikke tror på historien om at Voldemort er vendt tilbage.
Hermione Granger Gryffindor Hermione Granger er en af initiativtagerne til D.A. sammen med Ron og Harry.
Angelina Johnson Gryffindor Angelina Johnson går tre årgange over Harry Potter.
Lee Jordan Gryffindor Lee Jordan går to årgange over Harry Potter.
Neville Longbottom Gryffindor Neville Longbottom går på samme årgang som Harry Potter. Hans frygtsomme natur giver ham nogen vanskeligheder med den praktiske udførelse af Forsvar mod Mørkets Kræfter i D.A., men gennem stædighed og øvelse ender han med at have rimelige evner.
Luna Lovegood Ravenclaw Luna Lovegood går en årgang under Harry Potter. Viser sig trods sin excentricitet at være ganske habil i Forsvar mod Mørkets Magter.
Ernie MacMillan Hufflepuff Ernie MacMillan går på samme årgang som Harry Potter.
Padma Patil Gryffindor (filmene)

Ravenclaw (bøgerne)

Padma Patil går på samme årgang som Harry Potter og har en tvillingesøster, Parvati. Er bedste veninder med Lavender Brown. I Halvblodsprinsen hører man, at Padmas forældre gerne vil have, at hun og Parvati kommer hjem, men de får lov til at blive, inden Albus Dumbledore dør.
Parvati Patil Gryffindor Parvati Patil går på samme årgang som Harry Potter og har en tvillingesøster, Padma. Medlem af Dumbledores Armé. Hun er bedste ven med Lavender Brown. I Halvblodsprinsen hører man, at Padmas forældre gerne vil have, at hun og Parvati kommer hjem, men de får lov til at blive, inden Albus Dumbledore dør.
Harry Potter Gryffindor Harry Potter er initiativtager til D.A. sammen med Ron og Hermione. Han bliver bedt om at undervise de andre elever ud fra tanken om, at han er den eneste der har praktisk erfaring med Forsvar mod Mørkets Magter, da han flere gange har stået over for Voldemort og dennes håndlangere, og har vundet disse møder. Dette gør ham også til de facto leder af gruppen.
Demelza Robins Gryffindor Demelza Robins går en årgang over Harry Potter. Hun er Angriber på Gryffindors Quidditch-hold.
Alicia Spinnet Gryffindor Alicia Spinnet går to årgange over Harry Potter. Hun er Angriber på Gryffindors Quidditch-hold.
Dean Thomas Gryffindor Dean Thomas går på samme årgang som Harry Potter.
Fred Weasley Gryffindor Fred Weasley går to årgange over Harry Potter. Går ikke specielt meget op i hverken skole eller karakterer, men er dog i stand til udføre så kompliceret magi at selv Hermione bliver imponeret over ham. Han dør senere i Slaget om Hogwarts.
George Weasley Gryffindor George Weasley går to årgange over Harry Potter. Går ikke specielt meget op i hverken skole eller karakterer, men er dog i stand til udføre så kompliceret magi at selv Hermione bliver imponeret over ham.
Ginny Weasley Gryffindor Ginny Weasley går en årgang under Harry Potter. Hun er den yngste af Weasley-søskendeflokken. Hun bliver medlem af D.A. og klarer sig godt; hun er den ene af de fem elever, der prøver at redde Sirius Black i Fønixordenen.
Ron Weasley Gryffindor Ron Weasley er initiativtager til D.A. sammen med Harry og Hermione.
Nigel Wespurt Gryffindor Nigel Wespurt
Anthony Goldstein Ravenclaw Anthony Goldstein går på samme årgang som Harry Potter.
Terry Boot Ravenclaw Terry Boot går på samme årgang som Harry Potter.
Zacharias Smith Hufflepuff Zacharias Smith går på samme årgang som Harry Potter.

Skabelon:Link GA Skabelon:Link GA