Forskel mellem versioner af "Egå"

Spring til navigation Spring til søgning
8 bytes fjernet ,  for 7 år siden
wikify + exit POV
(Jeg har ændret på levestandarden i områderne udenfor Århus)
(wikify + exit POV)
}}
[[Fil:Egaa-placering-relativ-til-aarhus.jpeg|right|Egås placering relativ til Aarhus]]
'''Egå''' er en [[landsbyer i Danmark|landsby]] i [[Østjylland]], der gennem årene har udviklet sig til en [[Aarhus]]-[[forstæder i Danmark|forstad]] til [[Aarhus]]; den ligger ca. 78 km [[nordnordøst]] for ''[[Århus CMidtbyen (midtbyenAarhus)|centrumCentrum]]. Samlet for [[Egå Sogn|Egå]] og [[Skæring Sogn|Skæring]] sogne er der ca. 9450 indbyggere''. <refbr>[http://www.sogn.dk Sogneportalen<!-- Robotgenereret titel -->]</ref> I den oprindelige landsby, som nu hedder '''Gammel Egå''' ligger [[Egå Kirke]], og Egå Forsamlingshus er hjemsted for [[Gl. Egå Jazzklub]].
[[Egå Sogn|Egå-]] og [[Skæring Sogn|Skæring Sogne]] har ca. 9450 indbyggere. <ref>[http://www.sogn.dk Sogneportalen<!-- Robotgenereret titel -->]</ref> I den oprindelige landsby, som nu hedder '''Gammel Egå''' ligger [[Egå Kirke]] og Egå Forsamlingshus, der er hjemsted for [[Gl. Egå Jazzklub]]. Sognet har sit navn fra [[Egåen]], der løber vest og syd for den gamle bydel, på sin vej mod [[Aarhusbugten]].
8250 Egå (postnr. 8250) grænser op mod [[Risskov]] (8240), [[Lystrup (ÅrhusAarhus Kommune)|Lystrup]] (8520) og [[Skødstrup]] (8541). Kystlinjen strækker sig fra [[Egåen]]s udløb til et sted mellem sommerhusområdet [[Skæring Strand]] og [[Studstrup]].
 
8250 Egå og 8240 Risskov er inddelt i 4fire [[sogn]]e (Egå, Skæring, Risskov og Vejlby). Det samlede indbyggertal udgør i 2008 23.415 borgere {{Kilde mangler}}.
Egå-området er kendt for sin høje standard, hvor bade- og [[surfing]]faciliteterne er i top. Desuden ligger der [[Egå Marina]], et sted der flittigt anvendes om sommeren.
 
== Om forstaden ==
Beboelsesområdet, der er sammenhængende med Risskov, følger kysten fra [[Århus Havn]] til og med [[Skæring Strand]]. Området anses generelt for et attraktivt boligområde som følge af beliggenheden tæt på Aarhus centrum, [[strand]] og grønne arealer.
Dette boligområdeEgå er samlet set det dyreste boligkvarter i [[Jylland]] {{Kilde mangler}}.
Egå-områdetOmrådet er kendt for sin høje standard, hvorsine bade- og [[surfing]]faciliteternefaciliteter. erCentralt ived top. Desudenkysten ligger der [[Egå Marina]], et sted der flittigt anvendes om sommeren.
 
Beboelsesområdet følger, der er sammenhængende medvia [[Risskov]], følger kysten fra [[ÅrhusAarhus Havn]] til og med [[Skæring Strand]]. OmrådetLokaliteten anses generelt for at være et attraktivt boligområde som følge af beliggenheden tæt på Aarhus centrum, [[strand]] og grønne arealer.
8250 Egå og 8240 Risskov er inddelt i 4 [[sogn]]e (Egå, Skæring, Risskov og Vejlby). Det samlede indbyggertal udgør i 2008 23.415 borgere.
 
DesudenEgå har Egåfik i 2005 (2006) fået opført et topmoderne gymnasium, der[[Egaa er førendeGymnasium]], med moderne faciliteter og kvaliteten heraf. <ref>[http://www.egaa-gym.dk Forside<!-- Robotgenereret titel -->]</ref>
Dette boligområde er samlet set det dyreste boligkvarter i [[Jylland]].
 
Desuden har Egå i 2005 (2006) fået opført et topmoderne gymnasium, der er førende med faciliteter og kvaliteten heraf. <ref>[http://www.egaa-gym.dk Forside<!-- Robotgenereret titel -->]</ref>
 
Egå sogn har sit navn fra [[Egåen]], der løber sydom den gamle bydel, på sin vej mod [[Århus Bugt]]en.
 
== Referencer ==
12.096

redigeringer

Navigationsmenu