Cevea: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Robotassisteret flertydig: SF - Ændrede link(s) til Socialistisk Folkeparti
No edit summary
Linje 52: Linje 52:
* Cevea organiserer netværk, hvor eksperter og praktikere, aktuelle problemstillinger og udvikler ny politik.
* Cevea organiserer netværk, hvor eksperter og praktikere, aktuelle problemstillinger og udvikler ny politik.
== Økonomi ==
== Økonomi ==
Økonomi Cevea er uafhængig af økonomiske og partipolitiske interesser. Cevea finansieres med økonomiske midler fra fonde og en række organisationer, som blandt andet er repræsenteret ved et bredt udsnit af de danske [[fagforening|fagforeninger]]. Hertil kommer yderligere finansiering gennem sponsorater fra virksomheder, privatpersoner og medlemskontingenter. Størstedelen af økonomien er projektfinansieret. Cevea har i [[2013]] et årsbudget på ca. 5 mio. kr.
Økonomi Cevea er uafhængig af økonomiske og partipolitiske interesser. Cevea finansieres med økonomiske midler fra fonde og en række organisationer, som blandt andet er repræsenteret ved et bredt udsnit af de danske [[fagforening|fagforeninger]]. Hertil kommer yderligere finansiering gennem sponsorater fra virksomheder, privatpersoner og medlemskontingenter. Størstedelen af økonomien er projektfinansieret. Cevea havde i [[2013]] omsætning på ca. 7 mio. kr.


== Organisation ==
== Organisation ==
Linje 68: Linje 68:


* [[Villy Dyhr]]: Bestyrelsesformand, Forbundssekretær for [[HK/Danmark|HK]]
* [[Villy Dyhr]]: Bestyrelsesformand, Forbundssekretær for [[HK/Danmark|HK]]
* Anders Dybdal, kommunikationsrådgiver hos Operate A/S og ekstern lektor på [[Roskilde Universitet|RUC]]
* Anders Dybdal, chefrådgiver hos Operate A/S og ekstern lektor på [[Roskilde Universitet|RUC]]
* [[Hans Stavnsager]], konsulent for [[Center for frivilligt socialt arbejde]]
* [[Emilie Turunen]], Europaparlamentsmedlem for [[Socialdemokraterne]]
* [[Hans Stavnsager]], journalist og freelance konsulent
* Henning Pedersen, Formand for [[BUPL]]
* Henning Pedersen, Formand for [[BUPL]]
* [[Sofie Carsten Nielsen]], Folketingsmedlem for [[Radikale Venstre]]
* [[Steen Gade]], Folketingsmedlem for [[Socialistisk Folkeparti|SF]]
* [[Steen Gade]], Folketingsmedlem for [[Socialistisk Folkeparti|SF]]
* Stine Carsten Kendal, selvstændig konsulent, tidl. innovationsdirektør hos tænketanken [[Mandag Morgen]]
* Susanne Larsen, Formand for [[Frivilligrådet]] og præsident for [[Dansk Røde Kors]]
* [[Pernille Rosenkrantz-Theil]], Folketingsmedlem for [[Socialdemokraterne]]
* [[Pernille Rosenkrantz-Theil]], Folketingsmedlem for [[Socialdemokraterne]]
* [[Poul Nyrup Rasmussen]], tidl. statsminister og formand for [[Socialdemokraterne]]
Tidligere medlemmer af bestyrelsen tæller tidligere kultur- og forskningsminister Jytte Hilden (S), professor ved CBS Ove Kaj Pedersen og tidligere kulturminister Uffe Elbæk.
* Rune Møller Stahl, phd-stipendiat ved [[Københavns Universitet]]

Tidligere medlemmer af bestyrelsen tæller professor ved CBS [[Ove Kaj Pedersen]], tidligere. SAS-direktør Susanne Larsen, tidligere kultur- og forskningsminister [[Jytte Hilden]] (S), tidligere kulturminister [[Uffe Elbæk]] (RV, nu Alternativet) og nuværende uddannelses- og forskningsminister [[Sofie Carsten Nielsen]] (RV).


== Inspiration og samarbejde ==
== Inspiration og samarbejde ==

Versionen fra 24. maj 2014, 14:34

Cevea
Cevea logo
Cevea logo
Virksomhedsinformation
Selskabsform Tænketank
Grundlagt September, 2008
Hovedsæde København, Danmark
Nøglepersoner Kristian Weise, Direktør
Jens Jonathan Steen, Analysechef
Eksterne henvisninger
cevea.dk

Cevea er en uafhængig dansk centrum-venstre tænketank. Cevea blev stiftet i 2008[1] for at styrke den idépolitiske og løsningsorienterede debat på det danske centrum-venstre, samt for at udfordre højrefløjen i den offentlige debat[2].

Cevea har blandt andet markeret sig i politiske debatter om opgøret med stigende ulighed[3] og ensidige økonomiske dogmer[4], styrket demokratisk kontrol med den finansielle sektor[5][6], skattepolitiske spørgsmål[7][8], indretningen af fremtidens arbejdsmarked[9], fornyelse af den offentlige velfærd[10], folkelig deltagelse i det danske demokrati[11] og fagbevægelsens fremtidige udfordringer[12].

Værdier og målsætninger

Cevea arbejder for et samfund baseret på frihed, lighed og fællesskab.

  • Intet menneske kan klare sig helt alene. Kun i fællesskab med andre kan vi opnå frihed til at realisere vores personlige potentiale.
  • Alle er ikke født lige heldige. Derfor skal fællesskabet give alle lige muligheder og bekæmpe de stigende uligheder. Mindre ulighed for alle betyder også mere frihed for alle.
  • Mere magt til folket. Mulighederne for demokratisk deltagelse skal styrkes og udbredes således, at den enkelte borger opnår større medbestemmelse over samfundsudviklingen.
  • Vi har alle et socialt ansvar, som rækker ud over vores nærmeste. Ansvaret er ikke kun statens, også de frie foreninger og organisationer samt det enkelte menneske skal tage medansvar for eget liv.
  • Gensidighed. Pligter og rettigheder skal gå hånd i hånd.

Arbejdsområder

For at indfri Ceveas politiske målsætninger har tænketanken politikudvikling, påvirkning af den offentlige meningsdannelse og understøttelse af centrum-venstres bevægelser som sine kerneopgaver. Ceveas arbejde udføres indenfor de følgende områder og med følgende redskaber:

Analyser

Ceveas analyseenhed:

  • Producerer analyser, der leverer ny viden og nye argumenter. Ceveas analysearbejde er et redskab til at fremme og belyse Ceveas politiske ideer, for derigennem at forandre verden til det bedre.
  • Laver analyser, som er virkelighedsnære, løsningsorienterede og baseret på empiri. Cevea lader ikke simplificerende teorier sløre vores blik for virkelighedens forhold.
  • Påvirker den generelle offentlige meningsdannelse og lægger pres på politikerne gennem medierne og ved at holde oplæg hos en bred vifte af organisationer.
  • Udfordrer den politiske og sproglige ensretning gennem analysearbejde af idépolitisk karakter, herunder arbejde med framing.
  • Bruger sit nationale og internationale netværk til at indfange politiske erfaringer, nye tendenser og nyskabende politiske løsninger for at være på forkant med udviklingen.

Uddannelse

Ceveas uddannelsesenhed:

  • Træner folk og støtter fællesskaber. Ceveas uddannelsesenhed er et trænerteam som skaber læring, drive og politisk selvtillid hos individer, og ikke mindst: forandring af organisationer og fællesskaber.
  • Opbygger Danmarks bedste trænerteam af undervisere med politisk drive, aktivistisk mindset (gør det hurtigt, gør det selv, gør det billigt) og praktiske erfaringer: Alle Ceveas undervisere har gjort det, de taler om.
  • Rådgiver, underviser og eksperimenterer på alle niveauer i bevægelserne. Ved at arbejde fra tillidsrepræsentantniveau til topledere og rådgivere, på tværs af forbundsgrænser og hovedorganisationer, udvikler Cevea ny viden og tester egne metoder og ’teser’.
  • Orienterer os både nationalt og internationalt. Cevea undersøger gode eksempler på organisering og bringer internationale erfaringer til Danmark.

Publikation

Ceveas publikationsenhed:

  • Udgiver webmagasinet Politik hver 2. uge
  • Udgiver temaorienterede idépapers, der stiller skarpt på store politiske udfordringer og politiske tendenser på centrum-venstre
  • Udgiver magasinet Vision, der udkommer hvert kvartal, og som præsenterer Ceveas arbejde samt giver plads til de store, langsigtede spørgsmål og en debat, der rækker ud over dag-til-dag-politikken
  • Udgiver pamfletter og hæfter med udredning af og argumenter til aktuelle politiske debatter, som er målrettet brug af aktivister, meningsdannere og tillidsrepræsentanter

Aktiviteter

  • Cevea afholder debatmøder, seminarer, konferencer og workshops om aktuelle politiske emner med anerkendte eksperter, praktikere og politikere som oplægsholdere.
  • Cevea afholder hvert år flere faste konferencer, bl.a. Ulighedens Topmøde, der samler alle landets interessenter indenfor social marginalisering og stigende ulighed.
  • Cevea organiserer netværk, hvor eksperter og praktikere, aktuelle problemstillinger og udvikler ny politik.

Økonomi

Økonomi Cevea er uafhængig af økonomiske og partipolitiske interesser. Cevea finansieres med økonomiske midler fra fonde og en række organisationer, som blandt andet er repræsenteret ved et bredt udsnit af de danske fagforeninger. Hertil kommer yderligere finansiering gennem sponsorater fra virksomheder, privatpersoner og medlemskontingenter. Størstedelen af økonomien er projektfinansieret. Cevea havde i 2013 omsætning på ca. 7 mio. kr.

Organisation

Ceveas daglige arbejde varetages af et mindre sekretariat. Øverste myndighed i Cevea er årsmødet, hvor Ceveas bestyrelse, som har det overordnede ansvar for økonomi og strategi, bliver valgt af Ceveas kollektive og individuelle medlemmer. Det er bestyrelsen, der ansætter direktøren, som i samarbejde med det øvrige sekretariat forestår den daglige ledelse. Udover Ceveas ansatte på sekretariatet, udgør aktive frivillige en vigtig del af Cevea.

Ledelse

Bestyrelse

Ceveas bestyrelse består af følgende syv medlemmer:

Tidligere medlemmer af bestyrelsen tæller professor ved CBS Ove Kaj Pedersen, tidligere. SAS-direktør Susanne Larsen, tidligere kultur- og forskningsminister Jytte Hilden (S), tidligere kulturminister Uffe Elbæk (RV, nu Alternativet) og nuværende uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (RV).

Inspiration og samarbejde

Cevea indgår i samarbejde med og henter inspiration fra en række andre tænketanke, herunder britiske tænketanke som The Fabian Society, Compass og Policy Network, amerikanske som Center for American Progress (CAP) og New Organizing Institute, samt norske Manifest, svenske Arena Gruppen og tyske Friedrich Ebert Stiftung.

Referencer

Eksterne henvisninger