Metasprog: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Metasprog''' er at beskrive sprog (f.eks. sætninger) med sprog. Det kunne f.eks. være at man parafraserer en sætning til en sætning, som beskriver sætningen som en påstand om sætningens korrekthed, f.eks. "Denne hat er sort." kan skrives som "''Sætning 'denne hat er sort' er sand''" eller "Personen påstår at denne hat er sort" i metasprog.
'''Metasprog''' er at beskrive sprog (f.eks. sætninger) med sprog. Det kunne f.eks. være at man parafraserer en sætning til en sætning, som beskriver sætningen som en påstand om sætningens korrekthed, f.eks. "Denne hat er sort." kan skrives som "''Sætningen, 'denne hat er sort', er sand''" eller "Personen påstår, at denne hat er sort" i metasprog.


[[Kategori:Filosofi]]
[[Kategori:Filosofi]]

Versionen fra 30. maj 2014, 10:29

Metasprog er at beskrive sprog (f.eks. sætninger) med sprog. Det kunne f.eks. være at man parafraserer en sætning til en sætning, som beskriver sætningen som en påstand om sætningens korrekthed, f.eks. "Denne hat er sort." kan skrives som "Sætningen, 'denne hat er sort', er sand" eller "Personen påstår, at denne hat er sort" i metasprog.